- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tavuk but yahni
TAVUK BUT YAHNİ
MERİHİN MUTFAĞINDAN
Damak tadına önem verenlere tavsiye edeceğim bir yemek
MALZEME
4 adet tavuk but
30 adet arpacık soğan
1 orta boy soğan ( jülyen doğranacak)
Yarım fincan un
250 gram mantar( ikiye kesilecek)
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet domates (kabukları soyulup küp doğranacak)
2 adet orta boy havuç (kalın şeritler halinde kesilecek)
3 adet sarımsak (( ince kıyılacak)
2 su bardağı et suyu
1 adet defne yaprağı ve biberiye
Tuz, karabiber, kekik, zerdeçal
HAZIRLANMASI
Butları tavada çok az yağ ile kızartıp fırın borcamına alalım.
Aynı tavada, kıyılmış soğanları ve sarımsağı çevirelim. Arpacık soğanları, havuç, defne yaprağı, biberiye ve mantarları ilave ederek 15 dakika kadar sote edelim.
Baharatları ve domatesleri de ekleyerek üzerine bir kapak kapatıp kısık ateşte 10 dakika daha pişirelim.
Bu arada ayrı bir kapta tereyağını eritelim ve unu ekleyip kavuralım. Et suyunu dökerek çırpıcı ile karıştırıp beşamel kıvamında pişirelim.
Sosu, sote ettiğimiz mantarın üzerine ilave ederek karıştıralım ve tavukların üzerine döküp, 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirelim.
Not: Daha değişik lezzet katmak isterseniz, mantarları ayrı bir tavada soya sosu ile sularını çektirip kavurabilirsiniz.
Afiyet olsun