Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tavuk but yahni

Tavuk but yahni
 

TAVUK BUT YAHNİ


MERİHİN MUTFAĞINDAN

Damak tadına önem verenlere tavsiye edeceğim bir yemek

MALZEME

4 adet tavuk but

30 adet arpacık soğan

1 orta boy soğan ( jülyen doğranacak)

Yarım fincan un

250 gram mantar( ikiye kesilecek)

1 yemek kaşığı tereyağı

2 adet domates (kabukları soyulup küp doğranacak)

2 adet orta boy havuç (kalın şeritler halinde kesilecek)

3 adet sarımsak (( ince kıyılacak)

2 su bardağı et suyu

1 adet defne yaprağı ve biberiye

Tuz, karabiber, kekik, zerdeçal


HAZIRLANMASI

Butları tavada çok az yağ ile kızartıp fırın borcamına alalım.

Aynı tavada, kıyılmış soğanları ve sarımsağı çevirelim. Arpacık soğanları, havuç, defne yaprağı, biberiye ve mantarları ilave ederek 15 dakika kadar sote edelim.

Baharatları ve domatesleri de ekleyerek üzerine bir kapak kapatıp kısık ateşte 10 dakika daha pişirelim.

Bu arada ayrı bir kapta tereyağını eritelim ve unu ekleyip kavuralım. Et suyunu dökerek çırpıcı ile karıştırıp beşamel kıvamında pişirelim.

Sosu, sote ettiğimiz mantarın üzerine ilave ederek karıştıralım ve tavukların üzerine döküp, 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirelim.

Not: Daha değişik lezzet katmak isterseniz, mantarları ayrı bir tavada soya sosu ile sularını çektirip kavurabilirsiniz.

Afiyet olsun

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..