Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

TAVUK ÇEŞNİ

TAVUK ÇEŞNİ
 

TAVUK ÇEŞNİ


TAVUK ÇEŞNİ

MALZEMELER

4 adet tavuk göğüs ya da kalça eti

2 yemek kaşığı z.yağı

4 sap taze soğan(ince kıyılacak)

1 diş sarımsak(dövülmüş)

1 çay kaşığı dolusu kadar zencefil rendesi

2 yemek kaşığı soya sosu

1 tatlı kaşığı acı sos

1 tatlı kaşığı kimyon ve dolma baharı

1 su bardağı tavuk suyu

HAZIRLANMASI

Tavuk etlerinin her iki yüzünü de çelik bir tavada harlı ateşte 2 dakika kadar kızartalım.

Etleri bir kenara alıp, tavanın dibini kazıyarak tavuk suyunu ilave ederek pişirelim. Diğer malzemeleri de ilave ederek 5 dakika sote edelim ve bu sosun üzerine tavuk etlerini yerleştirip, 5 dakika daha etleri çevirerek pişirelim.

Bu yemeği, yanında ekşi tatlı soslu bir garnitür hazırlayarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..