Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Kasım '18

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
68
 

Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?

Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?
 

Malzemeler:
3 dal nane, tuz, karabiber, zeytinyağı,
3 yemek kaşığı domates püresi,
250 gram parmesan peynir,
1,5 veya 2 çay kaşığı su,
2 parça tavuk göğsü,
2 tane yumurta akı,
3 tane kabak,
1 tane soğan.

Yapılışı:
İlk olarak soğanı küp halinde doğrayın. Orta ateş üzerine tavayı yerleştirin ve içerisine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı koyun. Yağ ısınınca soğanları tavanın içerisine atın ve karıştırın. Kabakların köşelerinden dilimler kesip iç kısmını ayırın.Kestiğiniz dilimleri küçük küpler halinde doğrayın.  (Yani kabakların iç kısmını kullanmayacaksınız.) Soğanların içerisine 2 yemek kaşığı su ekleyin ve karıştırın. Doğradığınız kabakları da soğanların içerisine ekleyin. Biraz tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.

4-5 yaprak naneyi doğrayın ve kabakların üzerine ekleyin.8 dakika kadar sotelenmesi için pişmeye bırakın. Bu sırada yağlı kağıt alıp kesme tahtası üzerine yerleştirin. Tavuk göğüslerini üzerine koyup tam ortalarından, bir köşeden diğer köşesi kapalı olacak halde,yani içlerini doldurabileceğiniz şekilde kesin. Kabakların içine domates püresini ekleyin ve karıştırın.Bir tutam tuz ekleyin ve 3-4 yaprak naneyi, yaprakları kesmeden tüm halde ekleyin.

Bir kere daha 2 yemek kaşığı su ekleyin,iyice karıştırın. 2 ayrı kase içerisine yumurtaların sarısıyla akını ayıracak şekilde kırın.Yumurta aklarını çırpın ve geniş bir tabağa dökün. Kabakları çok pişirmeyin,hafif diri kalmalı, bu yüzden ateşi kapatın ve tencereyi ocak üzerinden alın. Ocaktan aldıktan sonra kabakların ılık hale gelmesi için 10 dakika bekletin. Geniş bir tabağın içine parmesan peynirini rendeleyin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tavukların içerisini kabak sotesi ile çok olmayacak şekilde doldurun ve 4-5  kürdan ile açık olan kısımlarını kapatın. Tavukları ilk önce yumurtanın beyazına sonra da parmesan peynirine batırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirip üzerine de tavukları yerleştirin. Fırında 20-25 dakika pişirin. Sıcak sıcak sunmak için tabaklara servis edin. Dilerseniz daha fazla tarif için sitemizi ziyaret edebilir ve yorumlarınızı yazabilirsiniz. Hatta kendi tariflerinizi paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun...

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Toplam blog
: 35
Toplam yorum
: 4
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 67
Kayıt tarihi
: 02.12.16
 
 

1977 İstanbul doğumlu. Üniversitede geldiği İstanbul'dan bir daha ayrılamadığı için 20 yıldır İst..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster