Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tavuk dolması

Tavuk dolması
 

TAVUK DOLMASI


YAPILIŞI
1adet Temizlenmiş tavuk yıkanır derin bir tencerede 5 bardak su,isteye bağlı tuz, çeyrek limon sıkılır, haşlanır.Zedelemeden haşlanan tavuk çıkarılır. Ayrı bir kapta 1 soğan ince, ince doğranır 2 kaşık sıvı yağda çevrilir, üzerine 2 kaşık dolma fıstığı, 2 kaşık yıkanmış kuş üzümü konularak hepsi birlikte kavrulur. Malzeme pembeleşince 5 kaşık yıkanıp süzülmüş pirinçle eklenir. Pirinçlerle iyice kavrulur.1 çay kaşığı olmak üzere tuz, karabiber, toz şeker yenibahar, 4 bardak tavuk suyu eklenerek pişirilir. Önceden haşlanan tavuk ciğeri küçük, küçük doğranarak ilave edilir ve pirinçler suyunu çekince altı kapatılır. Haşlanan tavuk borcama alınarak hazırlanan içle oldurulur. Tavuğun karın kısmı iplikle dikilir. Üzerine 1 kaşık salca 2 kaşık yoğurt karıştırılarak, bir fırça ile sürülür ve fırında nar gibi kızartılır. Etrafına haşlanıp ince, ince dilimlenmiş havuç, haşlanmış bezelye, domates dilimleri, maydanozla süsleyip servise sunabilirsiniz. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..