Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Temmuz '17

 
Kategori
Doğal Hayat
 

Tavuk eti ile balık avı yapılır mı?

Tavuk eti ile balık avı yapılır mı?
 

Tavuk eti ile balık avı


Balık tutmak için çok çeşitli yemler kullanılmakta. Başlıca balık avında kullanılan yemlere değinmek gerekirse karides, kalamar, boru kurdu, kaya kurdu, sardalya, sübye ve midye gibi genel olarak tercih edilenleri sıralayabilriz. Balık avında kullanılan bu yemlerin balıkçılar için başlıca sıkıntısı ise ağır kukuları, uzun süreli saklama şansının pek olmaması ve çabuk bozulmaları olarak başlayabiliriz.
ilk örnek olarak karidesi vermek istiyorum teknede ya da kıyıda olsun tuzlu su avlarında vazgeçilmez bir yemdir. Fakat balıkçıdan aldığınız andan itibaren ağır kokusunu hissetmeye başlayacaksınız. Arabanızda, evde ve buzdolabında kolay kolay geçmeyen bir koku bırakacaktır. Ve zaten genelde  balığa zaman ayırmanıza tavırlı olan eşler veya anneler bu kokuda üzerine eklenince çileden çıkarak sizleri yaptıkları tavrı arttırark bu yemleri atıyorum yeter artık bu nedir gibi serzenişleri çoğaltacaklardır. Ve karidesin bir diğer sıkıntısıda kabuklarını temizlemek birde eğer dondurucudan çıkartıp balığa gitmişsek ve buzu çözülmediyse elinize batan dikenleri ile buzu çözmeye çalışıp bir kaç parça karides çıkarmaya uğraşacaksınız. Boru kurtlarınında kısa süreli kullanımı olması ve istediğimiz anda evde hazır boru kurdu bulunduramamak gibi sıkıntılar oluşturur.
 
Evet şimdi gelelim tavuk eti ile balık avlanabilirmi, tavuk eti ile hangi balıklar yakalanabilir, ve tavuk etini nasıl hazırlamlıyız ?
 
Tavuk eti ile balık avlandığını duyduğumda henüz ilk okul dönemindeydim ve çok şaşırmıştım. O güne kadar sadece karides, sardalya gibi yemlik balıklar  veya ekmek ve hamur ile balık tutulabileceğini düşünüyordum. Tavuk fikri beni çok şaşırtmıştı. İlk fırsatta denemek için heyecanla bekliyordum. Tabi ilk okul yaşlarında balığa gidebilmek için yaz tatilinin gelmesini beklemem gerekiyordu çünki ancak babamla birlikte balığa gidebiliyordum :).  Ve ilk denemede gerçektende balıkların tavuk etine çok iyi vurdukarını karides kadar olmasada performansının gayet iyi olduğunu gördüm. Fiyat ve saklama koşulları göze alındığında çok iyi bir yem olduğunu söyleyebilirim.
 
Balık avı için tavut eti nasıl hazırlanır?
 
Güzel bir av yapmak istiyorsak tavuk etini nasıl ve tavuğun neresinden hazırlamalıyız?  Balık yakalalamk için  derisi hariç tavuğun her yerinden faydalanabilirz. Deri çok sert olduğundan kullanmanızı tavsiye etmiyorum ve balıklarda çok sevmiyorlar. Balıklar yağlı eti daha çok severler bu yüzdende yemlik balıklar genelde yağlı balıklardan seçilir sardalya gibi. Bunun için benim tavsiyem tavuğun butlarını kullanmanız. Göğüs bölümüde iş görüyor fakat yağsız olduğundan but eti daha başarılı balık konusunda.
Benim tavsiyem tavuk alırken kemiksiz gögüs yada kemiksiz but alarak işe başlamanız. Tüm tavuktan etleri çıkarmak sizi uğraştıracaktır. 
Aldığınız tavuk etini  ilk olarak  yapacağınız ava göre planlayarak 
hazırlamanız. Kıyıdan avlanacaksanız eti 1/2  cm genişliğinde fileto şeklinde güzelce eti parçalamanız. ardından ortaya çıkan ince uzun filetoları küp 
küp yaklaşık bir tavla zarı boyunda eti çok parçalamadan doğruyoruz. Kuşbaşı doğranmış tavuk etinin minyatür hali olarak düşünebilirsiniz. 
Gelelim önemli bir noktaya. Tavuk eti gayet yumuşaktır. İğneğe tağtığınızda ilk vuruşta hemen oltadan düşecektir. Bizde bunu önlemek için tuzlama işlemi yapıcaz. Doğramış olduğunuz tuvuğu yaklaşık olrak 250 gr ete  silme şekilde bir yemek kaşığı tuz yeterli olacaktır. Tuzladıktan sonra etleri iyice karıştırıp her parçanın tuz ile temas ettiğinden emin olun. Ardından saklaycağız kabı alın ve içerisine  bir kaç kat kağıt havlu veya kağıt yerleştirin. Tuzlanan tavuk eti tuzun etkisi ile  bir miktar suyunu bırakacaktır ve ve çıkan bu suyu çekmesi için bunu yapmanız gerekir. İçerise kağıt havlu serdiğimiz saklama kabına tavuklarımızı yerleştiriyoruz ve işlem tamamlanıyor. 
Buzlukta sakladağımız  tavuk etini çok uzun sene kullanabilirsiniz. Hiç bir kötü kokuda olmayacaktır. Mesala sabah uyandınız  sahile balığa gittiniz ama deniz çok kötü ve atış bile yapamdan geri dönmek zorunda kaldınız. Tavuğumuzuz tuzladığımızda böyle kısa sürede dışarda bile kalsa bozulmayacak, kokmayacak ve tekrar buzluğa yerleştirip bir sonraki avınızda kullanabileceksiniz. 
 
 
 
Toplam blog
: 8
: 887
Kayıt tarihi
: 05.07.17
 
 

İstanbul'da yaşayan, balık ve deniz düşkünü bir doğa sever. ..