Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '13

 
Kategori
İzmir
 

Tavuk etli, pilavlı, ayranlı nikah ve cüzdan !

Tavuk etli, pilavlı, ayranlı nikah ve cüzdan !
 

Yılın nikahında Başkan Tartan, yine 1 numara


İzmir Yenişehir Toplum  Merkezinde, pilavlı, tavuklu ayranlı bir şölen vardı. Konak Belediye Başkanı Tartan, imam nikahlı ne kadar çift varsa, topluca onların nikahlarını kıydırdı.  Her bir Yenişehirli çiftin sosyal imkanlardan faydalanma hakları da böylelikle oldu.

Nikaha yetişkin oğulları, gelinlik kızları ile gelen ailelerden hangisinin nikahlanacağı, bir bakışta anlaşılmazken, gözlerdeki sevinç pırıltıları, her birinin yüzlerinden okunuyordu. Topu topu 17 çift, nikah cüzdanlarını ellerine aldıklarında, birer sevinç abidesi kesilip, ilk anda ne yapacaklarını şaşırdılar, şaşkın şaşkın ortalıklarda dolaştılar. Nice sonra da ayıldılar. 

Topluluk, “ayılana gazoz, bayılana limon” deyip, göbecikler attılar. Sonra da her birlikte, davetlilerle. tavuklu pilava, hepten kaşık daldırdılar, üzerine de ayranlarını içtiler. Oh be çekerek, bade süzerek, halay çekerek başkanlarına selama durdular.

Kimler yoktu ki, kimler. / Güllü, Gülizar Gülpembeler / Darbukacı Kamber / Gırnatacı  Muammer / Ve dahi köşe başındaki kazı kazancılar / Ep birlikte şükür dediler / Artıkın cüzdanımız var dediler.

“Bunca yıl nikah dedik, dudak büküp naz ettik. / Adam sende dedik, burundan kıl aldırmadık,  / Başımızın etini, nikah nikah diye yediler, / A be, yaş geçmeden, /  Ayde nikah dediler / Derlenip, toparlanıp bu nikaha koştuk,   / Yeniden evlenelim diye, kafaya koyduk  / Durduk yerde turnayı gözünden vurduk  / Tartan Başkanımıza selama durduk /  Nikahta kerameti, yine nikahta bulduk. / Güllü, Gülizar, Güldeste, dediler:  / Ah nerde eski nikahlar  / Bizleri Şengül Hamamları paklar/  O terlikler, o maşallahlar /  Nerde takunyası, peştemalı, ısıtıcısı / İçinde olsun bir de hamam tası.

Kocaman salonda okundu isimler /  Şahane, Şahende, Şahaste’ler Ramazan topu gibi gürleyip ‘Evet’ dedile /  Eski eşler, yeni eşliğe, yeniden kabul edildiler /  Terelellim, terelellim, /   Bu işi burada bitirelim  /  Diye diye hem oynadılar, saçıldılar /  Roman olsun da, çamurdan olsun dediler  / Nikahın tadını böylece çıkardılar

Yandan Halimem yandan/ Bu nikaha geldik biz candan/  Lop aşağı mançez, lop yukarı mançez,  / Akine nanay, dikine nanay /  Şinanay yavrum şinanay / Derken nikah bitti vesselam!” 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..