Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Tavuk etli bulgur pilavı

Tavuk etli bulgur pilavı
 

Tavuk Etli Bulgur Pilavı


MALZEMELER:

    1 su bardak bulgur
    3 su bardak sıcak su
    300 gram tavuk but eti
    1 büyük boy soğan
    30 gr tereyağ
    2 yemek kaşık zeytinyağ
    1 su bardağı doğranmış konserve domates
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    Yarım demet dereotu
    Tuz,Karabiber


HAZIRLANIŞI:

    Tavuk etli bulgur pilavının hazırlanışı Tavuk etini,döner inceliğinde keselim soğanın kabuklarını soyup ince kıyalım zeytinyağı ile tereyağını tencerede ısıtıp soğanı kavuralım ince dilimlediğiniz tavuk etini ilave edelim 5 dakika kavurup küp doğranmış domatesi ekleyelim bulguru da ilave edip birkaç dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu, haşlanmış nohudu ve tuzu ekleyelim tencerenin kapağını kapatıp
    pilavı önce yüksek ateşte kaynatıktan sonra ocağı kısalım suyunu çekinceye kadar pişirelim ocaktan indirelim taze çekilmiş karabiber ve kıyılmış dereotunu ekleyerek tatlandıralım dinlendirdek sonra servis yapalım.
    Afiyet olsun.

 

Pratik Ev Yemek Tarifleri

 

http://pratikevyemektarifleri.com/tavuk-etli-bulgur-pilavi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..