Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Eylül '08

 
Kategori
İftar Sofraları
Okunma Sayısı
4550
 

Tavuk göğsü ama bildiğiniz gibi değil; yalancı mı yalancı

Tavuk göğsü ama bildiğiniz gibi değil; yalancı mı yalancı
 

Gelecek, geldi derken bir kaç gün sonra uğurlayacağız Ramazanı. Başlamadan heyecanlı, başlangıçta sevinçli, sonrasında alışkın , uğurlarken ise buruk ... Tıpkı diğer ilişkilerimizde olduğu gibi; bazen bu sıralamayla, bazen bu sıralamanın tersiyle...

Bitmesine bir kaç gün kala " İftar Sofraları" kategorisine bir katkım daha olsun istedim. Yine bir tatlı tarifi olsun . Tatlının baymayan tadı eşlik etsin onu uğurladığımız şu günlerdeki hüznümüze. Ve ömrümüz boyunca damağımızda kalan bu tadla karşılayalım gelecek Ramazanları. Karşılayalım karşılamasınada derler ya hani , " bir daha ya kısmet" diye... Ya kısmet!

Tatlının adı Tavuk Göğsü. Aslına bakarsanız ; içinde tavuk göğsü olmayan bir süt muhallebisi . Tavuk Göğsü adı birazcık kandırmaca yani . Ha dilerseniz haşlayıp , tiftik tiftik edeceğiniz tavuk göğsünü muhallebiye katabilirsiniz tabi fakat tavuksuz hali benim daha çok hoşuma gidiyor.

Yarım margarin
5 yemek kaşığı tepeleme un
1 su bardağı şeker
4, 5 su bardağı süt

Margarin eritilip un ilave edilir. Bir kaç kez karıştırılarak unun yağı emmesine çalışılır. Fazla kavrulmaz . Süt ilave edilir. Karıştırılarak muhallebi kıvamı alıncaya kadar pişirilir. Fokur fokur kaynayınca şeker katılır. Muhallebinin sıcaklığı şekeri eritinceye kadar karıştırmaya devam edilir. Altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuyunca el blendırı veya mikserle iyice çırpılır. Kuplara veya kaselere boşaltılır. Tarçın, fındık, fıstık veya ceviz ile süslenir.

Umarım beğenirsiniz. Afiyet olsun !

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Sevilay'in onerdigi haliyle bilmiyorum ama bambaska bir tatli yaparken robotta cekilen biskuvilerin icine eritilmis tereyagi koyuyorum. Bu biskuvilerin birbirine yapismasini sonrada kati hal almasini sagliyor. Senin tarifinin Ssevilayy'inkiyle birlesmis halini deneyecegim bu hafta. Kusura bakma Gunes, ancak gelebildim. Ama boregimin resmini sana ithaf ettim, bir bak :) Sevgilerimle.

Benchwarmer 
 27.09.2008 6:28
Cevap :
Böreğinin resmini gördüm teşekkür ederim. Aynı tarifi fırında yapıyorum ve adına da paçavra böreği diyorum. Paçavra böreği deyişim ; hani içine yufkaları parçalayıp koyuyoruz ya ondan. Yalnız bisküvilerle deneyeceğin tarifin muhallebisinin tavuk göğsüne göre daha katı olması lazım. Unutma bizi :). İyi bayramlar dileğimle, sevgiler...  27.09.2008 12:42
 

bir paket bisküvi yi robotto çektikten sonra geniş bir tepsi üzerine seriniz ve soğutacağınız muallebiyi tepsiye dökunuz.Soğuduktan sonra kalıplar halide kesiniz.Ve içine dilimler halinde kestiğiniz muzlarla birer tane de ceviz koyarak alttaki bisküvi kırıntılarının yardımıyla sarınız.üzerine de tarçın ekleyerek servis yapınız muallebinin muthiş tadı muz cve cevizle birleşince farklı bir güzellik oluyor.afiyet olsun..

ssevilayy 
 26.09.2008 16:18
Cevap :
Merhaba, verdiğiniz tarif için çok teşekkür ederim. Bu tatlıyı bende yapıyorum. Sadece muz değil mevsim meyveleriylede çok güzel sonuçlar veriyor. Sevgiler.  26.09.2008 19:55
 

İstanbul'da Saray Muhallebicisi'nde gerçek tavuk ğöğsü tatlısını denemenizi öneririm. Yaz mevsimi ise üzerine biraz kaymaklı dondurma,kış ise tarçın ve yanına sahlep öneririm. 50 yıllık tecrübeme güvenin.

memom 
 26.09.2008 16:12
Cevap :
İlk fırsatta , 50 yıllık tecrübenize güvenerek deneyeceğim. Teşekkür ederim.  26.09.2008 19:51
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 78
Toplam yorum
: 170
Toplam mesaj
: 48
Ort. okunma sayısı
: 2262
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster