- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tavuk göğsü
TAVUK GÖĞSÜ
Yemek yapma ve sunma becerisi olmayan, sofra da yemek yeme adabı bilmeyen ve de damak tatları yanında yemek kültürleri de çok zayıf olan yarışmacıların uyduruk tatlarına benzemeyen bir lezzet yumağı. Deneyin beğeneceğinize eminim.
Saygılarımla
TAVUK GÖĞSÜ
Yarım tavukgöğsü
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
8 yemek kaşığı pirinç unu
1 fincan un
100 gram tereyağı
1 su bardağı krema
1 paket vanilya
Hazırlanışı
Önce tavuk etini iyice pişirip etleri tiftikleyip, mikserle püre kıvamına getirelim.
Tereyağını tencerede ısıtıp unu ve pirinç ununu ilave ederek birkaç dakika karıştırarak kavuralım.
Sütü yavaşça ilave ederken topaklaşmaması için çırpma teliyle sürekli karıştıralım. Krema, vanilya, şeker, tavuk püresi ve 2 yemek kaşığı da tavuk suyundan ekleyip devamlı karıştırarak 10 dakika kaynatalım.
Ateşten aldıktan sonra el mikseri ile 5 dakika kadar karıştıralım ve ıslanmış servis tepsisine dökelim.
Soğuyunca üzerine çay süzgeci ile tarçın serperek dilimleyip servis yapalım.
Arzu ederseniz tarçın öncesinde tavuk göğsünün üzerine dilediğiniz bir meyve sosu hazırlayıp dökebilirsiniz.
Afiyet olsun.