Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Nisan '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tavuk göğsü

Tavuk göğsü
 

Tavuk göğsü lezzeti ile ve yapım kolaylığı ile en çok tercih edilen tatlılardan biridir. Yazın üzerine dondurma koyarak da yiyebilirsiniz.

Malzemeler:

5 orta boy su bardağı süt(1 litre)

125 gram tereyağı veya margarin

2 su bardağı toz şeker

3 çorba kaşığı tepeleme un

2 çorba kaşığı tepeleme buğday nişastası

Yapılışı:

Çukur bir kabın içinde un yarım su bardağı suda eritilerek üzerine nişasta da ilave edilir. Tencereye süt, şeker ve unlu, nişastalı bulamaç ilave edilir ve devamlı karıştırarak pişirilir.

 Koyu muhallebi kıvamı haline gelince ocağın altını söndürürüz muhallebinin içine katı haldeki tereyağını veya margarini ilave ederiz.  Karıştıra karıştıra, muhallebinin içindeki yağı erittikten sonra muhallebiyi mikserle 5-10 dakika çırparız ve borcam bir kabın içine dökeriz. 

Tavuk göğsünün kesimi açısından borcam kare veya dikdörtgen olursa daha iyi olur. Soğuyan tavuk göğsünün üzerine tarçın serperiz.  Tavuk göğsünü buz dolabına koyarız ve soğuduktan sonra dilimleyerek servis yaparız.

 

Afiyet olsun, mutlu kalın.

gülsen tunçkal bu blog'u önerdi.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 627
Toplam yorum
: 215
Toplam mesaj
: 6
Ort. okunma sayısı
: 3348
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster