Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ekim '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tavuk Hanım kuluçkada

Tavuk Hanım kuluçkada
 

NEŞELİ TABAKLAR

Harika bir yemek programı başladı. Adı Neşeli Tabaklar. Sırma Bradley ve Türe Özçelik’in hazırladığı program bir birinden neşeli tabakları içeriyor. Nasıl Neşeli? Sunum önemli! Neşeli sunumlar yani. Her ne kadar amaç çocuklara yemek yedirmek olsa da umarım bu tabaklarda denizkızını, tavuk anayı yiyeceğim diye kantarın topuzunu kaçırmam.

Show Max Kanalında Hafta içi her gün 18.30’da ve cumartesi günleri aynı saatte ekranlarda olacak program adı gibi neşeli. Devrim –Tavsiye eden;)

işte ilk tarif. Yandada fotografı

TAVUK HANIM KULUÇKADA

Malzemeler Pirinç Şehriye Sıvı Yağ Tereyağ Börülce, kuruüzüm ya da karanfil(2 adet gözler için) Çarliston Biber Bütün Badem

Köfte İçin Kıyma Soğan Bayat Ekmek Maydanoz Bıldırcın Yumurtası

Süslemek İçin: Mısır Brokoli

Yapılışı:
Pirinç pilavını pişirince geniş ve düz bir tabağı servis tabağı olarak kullanın. Geniş ve derin bir kâseye pilavı ekleyin. Ters çevirip servis tabağına bırakın. Bu gövdesi olacak. Daha küçük bir kâseyi ya da fincanı kafasının kalıbı olarak kullanacağız. Aynı şekilde fincanı doldurup, gövdenin baş kısmına ters çevirip bırakın. İşte gövdesi hazır. Kırmızıbiberden ibik ve gaga hazırlayıp yerleştirin. Gözleri için börülce ya da kuru üzüm. Tavuk Hanım Hazır. Pilavın etrafına konserve mısır ve haşlanmış brokolileri yerleştirin. Sıra geldi yumurtalara. Köfte malzemelerinin karıştırıp avucunuzun içinde yayın. Köfte harcının ortasına haşlanmış bıldırcın yumurtasını koyup köfteyi kapatın. Sıvıyağda kızartın. Tavuk Hanımın etrafına bırakın. Afiyet Olsun:)

 
Toplam blog
: 119
: 1401
Kayıt tarihi
: 11.02.09
 
 

Ben kimim? Tüm sıfatlarımın dışında doğduğum günden beri bu sorunun cevabını bulmak için sürekli ..