Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

TULIN CEKMECELIGIL

http://blog.milliyet.com.tr/

18 Nisan '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tavuk Haşlama

Tavuk Haşlama
 

Malzemeler

4 adet tavuk eti (baget)

1 adet havuç

2 adet patates

1 adet kuru soğan

2 diş sarımsak

1 dilim limon (kabuklu)

Tuz

Tencereye iki diş soyulmuş sarmısak, soyulmuş bir bütün soğan, soyulup iri iri doğranmış havuç ve patates, bir dilim limonu ve tuzunu koyun ve üzerini 3-4 parmak geçecek kadar su ilave edin. Kaynayana kadar harlı ateşte tuttuktan sonra ocağı kısabilirsiniz.

Üzerinde köpük oluşursa delikli kepçe ile alıp tavuk etleri piştiği zaman ocaktan alabilirsiniz.

Afiyet Olsun!

Not: Tavuğun her parçasından haşlama yapabilirsiniz. Yemeğinizi bu şekilde servis yapabildiğiniz gibi, sadece suyundan nefis çorbalar ya da pilav yapabilirsiniz. Etlerini de didikleyip pilavla birlikte sunabilirsiniz.

http://www.yediklerim-yaptiklarim.blogspot.com

 
Toplam blog
: 82
: 1860
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

Ankara doğumluyum. 1987'de evlendim. Bir Oğlum var. Annem çalıştığı için çok küçük yaşlarda mutfa..