Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '14

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Tavuk Paçası Çorbası

Tavuk Paçası Çorbası
 

Tavuk Paçası Çorbası


Ramazan ayında içinizi ısıtacak ve Adana iline ait yöresel bir çorba olan Tavuk paçası çorbası tarifi ile karşınızdayız.

Malzemeler ( 8 Kişilik )

- 1 adet küçük boy bütün tavuk
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2-3 çorba kaşığı un
- 6 su bardağı su
- 4 diş sarımsak
- Karabiber
- Tuz

Terbiyesi için ;

- 1 adet yumurta
- 1 adet limondan elde edilecek limon suyu

Çorba’nın Hazırlanışı

Tavuğumuzu yıkadıktan sonra 6 su bardağı su ile haşlıyoruz. Tencereye tereyağı ve sıvı yağı koyduktan sonra unu da ekleyip, un pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Daha sonra haşladığımız tavuğun suyunu da ekleyip karıştırarak pişirmeye devam ediyoruz. Çorbamız pişerken tavuğun kemiklerini ayıklıyoruz ve sarımsağı eziyoruz. Çorba koyulaşınca kemiklerden ayıklanmış tavuk etlerini ve ezilmiş sarımsağı tencereye ekliyoruz. Terbiyesi için ayrı bir yerde limon suyu ile yumurtayı iyice çırptıktan sonra çorbadan azar azar alarak terbiyeyi ısıtıyoruz ve hazır olduktan sonra çorbaya ekliyoruz. Çorba hazır olduktan sonra üzerine kırmızıbiberli yağ gezdirerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 

Çorba Tarifleri

http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/tavuk-pacasi-corbasi/

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..