- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tavuk pirzola (Patates garnitürlü)
Tencerede patatesle beraber pişmiş yumuşacık, mide dostu bir tavuk pirzola yemek istiyorsanız düdüklü tencerede pişirmenizi tavsiye ederim. Elma dilimi şeklinde kesilmiş patatesleri en alta üste ise tavuk pirzolaları dizeriz ve en az 35 dakika pişiririz. Yine de kendi düdüklü tencerenizin ayarını en iyi siz bilirsiniz ve ona göre pişirirsiniz.
Verdiğim tarif 4 tane tavuk pirzola ve 5 tane büyük boy patates içindir, siz miktarları artırabilirsiniz.
Malzemeler:
4 tane tavuk pirzola
5 tane büyük boy patates
2 tane kırmızı salçalık biber
2 tane çarliston biber
10 tane yeşil biber yaprağı
1 çay kaşığı patates için tuz
1 çay kaşığı tavuk için tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yapılışı: Öncelikle patateslerin kabuğu soyulur, yıkanır ve elma dilimleri şeklinde dilimlenerek düdüklü tencerenin dibine konulur. Patateslerin üzerine 1 çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kekik ve kırmızı pul biber konulur.
Yeşil ve kırmızı biberlerin çekirdekleri çıkarılarak biberler birkaç parçaya ayrılır ve patateslerin üzerine konulur, en üste de tavuk pirzolalar ve biber yaprakları konulur.
Su ise patateslerin hizasında ilave edilir ve düdüklü tencerenin kapağı kapatılıp, buharı çıktıktan sonra ocağın altı kısılır ve 35 dakika pişirilir.
Patates ve tavuklar ılıdıktan sonra büyük bir tabağa alınarak tavukların ve patateslerin üzerine tencerenin dibindeki yemeğin suyu gezdirilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun.