Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mart '12

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

TAVUK ROSTO

TAVUK ROSTO
 

 

TAVUĞU BİR DE BÖYLE DENEYİN 05
piliç rosto hazırlaması biraz zaman alıcı ve zor gelebilir ama aşağıda
verdiğim tarif, değişik tadların bir arada harmanlandığı özel bir
lezzettir





malzeme

1) köfte harcı için



500 gr tavuk kıyması

1 fincan galeta unu

2 çay kaşığı karbonat

1/2 bayat ekmek içi

1 adet rendelenmiş soğan

125 gr rendelenmiş taze kaşar

1/2 bağ kıyılmış maydonoz

1 yemek kaşığı acı biber sosu

yeterince tuz,karabiber,kimyon,kekik



2) iç harcı için



1 ad rendelenmiş soğan

250 gr ıspanak

4 ad. ince kıyılmış taze mantar

2 yemek kaşığı konserve bezelye

1 ad. kızartılmış minik küp patates

1 ad kızartılmış minik küp havuç

1 yemek kaşığı soya sosu

125 gr rendelenmiş taze kaşar



3) kızartmak için



1 su bardağı pane harcı yada galeta unu

1 yemek kaşığı pul biber ve kekik

yeterince sıvı yağ

aliminyun folye ve streçfilm



derin bir kapta kaynayan su



hazırlanışı



önce köfte malzememizin tamamını derin bir kapta karıştırarak iyice
yoğuralım ve bir kenarda bekletelim.



teflon tavada soğanımızı sarartınca kıyılmış ıspanakları ekleyelim ve
suyunu çekene dek kavuralım,mantar bezelye ve soya sosunu ilave ederek
iki dakika çevirdikten sonra soğumaya bırakalım.

soğuduğunda kaşar ve kızarttığımız havuç ve patatesleri ekleyerek harmanlayalım.



bu arada derin bir kapta su kaynatmayı unutmayın



tezgahımıza aliminyum folyeyi açalım ve üzerine su serperek ıslatalım.

 köfte harcımızın yarısını  üzerine yayalım ve sebze harcımızında yine
yarısını üstüne koyarak folye ile rulo şeklinde sarıp üzerinede streç
film le iyice sarıp (diğer yarısınıda aynı işleme tabi tutalım)

kaynayan suyun içine atalım ve  15 dk kadar pişirelim.

daha sonra folyeden çıkartıp 2 parmak eninde dilimlere ayırarak tabağa
yaydığımız baharatlı galetaya bulayarak kızgın yağda kızartalım.



yanında haşlanmış sebzeler ve dilerseniz acılı soslar eşliğinde
eşliğinde servis yapabilirsiniz.



afiyet olsun.
 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..