Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

TULIN CEKMECELIGIL

http://blog.milliyet.com.tr/

18 Nisan '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tavuk Sote

Tavuk Sote
 

Malzemeler
½ kg tavuk göğsü veya budu
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
3 adet sivri biber
2 adet domates
½ tatlı kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı köri (arzu ederseniz)
½ çay bardağı zeytinyağ (tavuğun but kısmıyla yapıyorsanız,yağı azaltabilirsiniz)
Tuz
Karabiber

Tavuğu kuşbaşı şeklinde doğrayıp tencereye alın. Kendi suyunu salıp çekinceye ve hafif sulu kalıncaya kadar kavurun.
Yemeklik doğranmış soğanları, ince doğranmış sarımsakları ve ½ çay bardağı zeytinyağını ilave edip bir-iki çevirdikten sonra ince ince doğradığınız sivri biberleri de ilave ederek 5 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Kabuğu soyulup küp küp doğradığınız domatesleri ve salçayı ilave edin.Tuzunu ve baharatlarını ayarlayın. Etler pişip suyunu çekene kadar pirişin.
Afiyet Olsun!

 

 
Toplam blog
: 82
: 1860
Kayıt tarihi
: 01.03.12
 
 

Ankara doğumluyum. 1987'de evlendim. Bir Oğlum var. Annem çalıştığı için çok küçük yaşlarda mutfa..