- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tavuk suyuna tavuklu tel şehriye çorbası
Her mevsim soframızdan eksik olmayan tavuk suyuna tavuklu, tel şehriye çorbası hafif bir şeyler yemek isteyenler ve hastalar için ideal bir çorba çeşididir. Özellikle mide rahatsızlıkları ve üst solunum yolu enfeksiyonları geçiren kişiler için çok yararlıdır.
Malzemeler:
Tavuk suyu (donmuş halde ufak bir çorba tabağı kadar kafidir, fazlası ağır gelebilir)
2 litre su ( 10 orta boy su bardağı dolusu)
1 tane tavuk göğsü
1.5 orta boy su bardağı tel şehriye
2 çorba kaşığı zeytinyağı ve arzu edilirse 1 çorba kaşığı tereyağı
2 limonun suyu
1.5 tatlı kaşığı iri tuz (kaya tuzu veya deniz tuzu)
Yapılışı:
Önce tavuk haşlanır ve suyu alınır veya verilen miktar donmuş tavuk suyu eritilerek kullanılır.. Tavuğun göğüs eti kısmı minik küpler şeklinde doğranır. Bir tencereye su konulur ve üzerine tavuk suyu ilave edilerek kaynatılır. Kaynayan suya tuz, tel şehriyeler, pişmiş minik tavuk parçaları ve zeytinyağı ilave edilerek tel şehriyeler pişene kadar ocağın altı kısık biçimde çorba pişirilir. Arzu edilirse tereyağı konulur. Pişen çorbaya 2 tane limonun suyu ilave edilir ve tencerenin ağzı kapatılarak çorba 10 dakika dinlendirilir.
Dinlendirilen çorba servis yapılır, arzu eden kuru nane, kekik ve pul biber de ilave edebilir.
Afiyet olsun, sağlıklı günler dilerim.