Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Eylül '08

 
Kategori
İftar Sofraları
 

Tavuk yahni...

Tavuk yahni...
 

tavuk yahni ...afiyet olsun.


Bir başka hazla hazırlanır Ramazan ayında iftar sofralarımız özenle kurulur. Ezanla birlikte kapı zili de çalsın, bizimle birlikte soframızı paylaşan eşimiz dostumuz bulunsun isteriz. Sofralarımız paylaştıkça daha da bereketlenir. Tatlı bir telaş sarar evin hanımlarını iftar sofralarında ikram edeceği yemekleri hazırlamak için. Benim de katkım olsun istedim Ramazan ayı boyunca ara ara iftar menünüz benden olsun:)))

Gerekli malzemeler:

Tavuk göğsü(3 adet)
Renkli biberler(2 adet kırmızı ve sarı)
Arpacık soğan(10 adet)
Havuç(1 adet orta boy)
Domates(1 adet orta boy)
Patates(2 adet orta boy)
Margarin yada tereyağı(2 yemek kaşığı)ben sıvıyağı tercih ediyorum.
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Pul biber(1 çay kaşığı)
Sıcak su(1 su bardağı)
Püf noktası: Dilerseniz tavuk göğsü yerine tavuk budu da kullanabilirsiniz.yumuşak olması ve daha çabuk pişmesi için tavuk göğsü tercih edilir.

Yapılışı:Margarin ya da tereyağınızı tencereye alarak yanmamasına dikkat ederek iyice kızdırın.Arpacık soğanları ısınan yağa bütün olarak atın 1-2 dakika kızartın.Küp küp doğranmış havuçları tencereye alarak kızartma işlemine devam edin.Kızartma işlemi sırasında renkli biberlerinizi kalın bir biçimde doğrayın.
Tavuk göğüslerini, patateslari büyük kuşbaşı şeklinde doğrayın.Tavuk göğsünü tencereye alarak karıştırıp üzerine patates, renkli biberleri atıp 1-2 dakika karıştırın.Domateslerinizi dekuşbaşı doğrayıp tencerenin üzerine serpiştirin.Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1çay kaşığı karabiber ve (tercihe göre) 1 çay kaşığı pul biber ekleyip tam malzemeyi karıştırın.Bu şekilde tencerenizin kapağını kapatıp suyun tamamen çekilmesini bekleyene kadar yaklaşaık 10-15 dakika pişirin.suyun tamamen çekildiğinden emin olduktan sonra 1 su bardağı sıcak suyu ekleyeek kaynayana kadar bekletin.Eklediğiniz su kaynadıktan sonra 2 çorba kaşığı krema yada süt ekleyerek bir taşım daha kaynatın ve yemeğinizi servis yapın.

Afiyet olsun...

Hayırlı ramazanlar diliyorum.
 
Toplam blog
: 86
: 1295
Kayıt tarihi
: 25.07.07
 
 

Kdz Ereğli doğumluyum. Üç tane yaşam çiçeğim var. Ailemle birlikte yaşama dair ne varsa yaşamın bize..