Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tavuklu, bezelyeli pirinç pilavı

Tavuklu, bezelyeli pirinç pilavı
 

Derin dondurucunuzda haşlanmış, didiklenmiş tavuk, bezelye ve tavuk suyu bulundurursanız dar zamanınızda sofranıza neredeyse ana yemek gibi bir pilav koymuş olursunuz. Tavuklar önceden pişmiş olduğu için pilavın pişme süresi çok kısa olur böylece etli ve sebzeli bir pilav sofranızı ve midenizi şenlendirir. Tavuklu, bezelyeli pilavın yanında ayran veya cacık iyi gider.

Malzemeler:

1 yemek tabağı dolusu haşlanmış, didiklenmiş tavuk

1 yemek tabağı dolusu bezelye

2 orta boy su bardağı baldo pirinç

Tavuk suyu

1 çay bardağı zeytinyağı

1,5 tatlı kaşığı deniz tuzu veya kaya tuzu

Yeterince su(Aşağı yukarı tavuk suyuyla beraber 6 veya 7 orta boy

su bardağı, pirincin cinsine göre değişir.)

Yapılışı:

Pirinçler bol suyla yıkanır, dondurucudan çıkan bezelyeler ince tel süzgeçte yıkanır ki hafif buz kristalleri ve derin dondurucu kokusu varsa aksın.

Tencereye konan su kaynayınca içine tavuk parçalarını ve bezelyeleri koyun. Tavuklar buzundan çözülüp birbirinden ayrılınca tencereye tavuk suyu, tuz ve yağı koyun. Su tekrar kaynayınca tencereye yıkanmış pirinçleri koyun ve ocağı kısarak pilavı pişirin. Pilav pişerken bir iki kere pirinçleri alt üst edin. Ocağı kapatınca tencere ile kapak arasına havlu kağıt koyun ki buhar emilsin ve pilav demlensin.

Tavuklu, bezelyeli pilavınızı servis yapmadan önce tekrar karıştırarak havalandırın ki tane tane olsun.

Afiyet olsun.

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 627
Toplam yorum
: 215
Toplam mesaj
: 6
Ort. okunma sayısı
: 3410
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster