Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ekim '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tavuklu fırın makarna

Tavuklu fırın makarna
 

TAVUKLU FIRIN MAKARNA


1 paket fırın makarna

Yarım kg. Tavuk göğüsü

½ demet maydanoz

1 su bardağı krema

1 su bardağı süt

100 gr. Tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 fincan un

1 ad. Yumurta

Tuz, karabiber, pul biber

200 gr. Rendelenmiş kaşar


Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, suyunu süzün ama suyunu dökmeyin. Tencerede sıvı yağı ısıtıp süzdüğünüz makarnayı karıştırın.

Tavuk göğüslerini haşlayıp soğutun ve tiftikleyip, kıyılmış maydanoz ve baharatlarla harmanlayın.

Diğer taraftan bir tencerede tereyağını eritip, unu ilave ederek sararana kadar kavurun. Tavuk suyu, süt ve makarnanın suyunu yavaş yavaş dökerek bir taraftanda çırpıcıyla çırparak beşamel sosu hazırlayın. Şayet topaklaşma olursa mikserle çözdürün. Bir kasede çırpacağınız yumurtayı, krema ile karıştırarak beşamel sosa çırparak ilave edin.

Firin tepsisine makarnanın yarısını yayın.

Beşamelin yarısını üzerine gezdirin.

Tavukları yayın, kaşarın yarısını ve kalan makarnayı da üzerine dökün.

Beşameli dökün ve kalan kaşarı da üzerine serperek 175 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika kadar üzeri kızarana kadar pişirin.

Başlı başına bir öğün yemeği olduğu için buzlu bir bardak ayran ile servis yapabilirsiniz.

Not: bu uygulamada makarna yerine lazanya da kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..