Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tavuklu Kabak sandalı

Tavuklu Kabak sandalı
 

TAVUKLU KABAK SANDALI


Kabaklar sandal şeklinde olduğu için bu ismi verdim. Çok hafif besleyici bir yemek. Tavuklu kabak dolma şeklinde de yapılabilir. İçine tavuğun yanına mantar da konulabilir. Kabakların üstüne isteye bağlı olarak ya domates dilimler veya rendelenmiş kaşar peyniri serpilerek fırına verilir.

YAPILIŞI:

5 tane orta boy kabak yıkanır, soyulur ortadan 2 ye bölünür. İçleri bir kaşık yardımı ile kazınarak oyulur. Çıkan iç kabaklar atılmaz ben fırında mücver için değerlendiriyorum. Kayık şekli verilen kabaklar 5 dakika tuzlu suda haşlanır, suyu atılmaz. Kabaklar soğutulur yağlanmış fırın kabına dizilir. İçi için 1 soğan rendelenir hafif yağlanmış tavada hafif çevrilir, içine 2 tane yeşil soğanın yeşil sapları yıkanır, küçük doğranır, 2 tane kırmızıbiber yıkanarak küçük, küçük doğranır ve hepsi birlikte çevrilir. 2 tane tavukgöğsü yıkanır küçük, küçük doğranarak tavaya ilave edilir. 1 kaşık dolma fıstığı ayrı küçük bir tavada kavrulur ve tavuklara ilave edilir. İsteğe bağlı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, istenirse biraz köri, yarım demet dereotu yıkanıp doğranır, hepsi birlikte 5 dakika çevrilir. Bu karışım kabakların içine doldurulur. Üzerlerine yıkanıp dilimlenmiş domatesler kapatılır. 1 kaşık salça kakları haşladığımız su ile ezilir kabakların üzerine dökülür. Kalan kabak suyundan 1 çay bardağı kadarı üzerlerine gezdirilerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir. Afiyet olsun.

 

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..