- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tavuklu Keşkek

Köy düğünlerinin, kır düğünlerinin baş tacı keşkek bazı festivallerde belediyeler tarafından da dağıtılmaktadır. Evimizde yapılan keşkek daha özenli ve lezzetli olur çünkü üzerine tavada eritilmiş tereyağı, kırmızı toz biberi veya pul biberi ayrıca nane ve kekik gibi istediğimiz baharatları ilave edebiliriz. Keşkek buğdayın pişirilerek içine pişmiş tavuk eti veya kırmızı et ilave edilerek haşlanmış buğdayın dövülmesiyle elde edilen bir yemektir. Haşlanmış buğdayı dövmeden pişmiş iri taneleriyle yiyenlerde var hatta bazı ufak balıkçı teknelerinde balığın yanında keşkeği dövülmemiş haliyle servis ediyorlar. Ben keşkeğin dövülmemiş halini daha çok seviyorum çünkü görüntüsü ve lezzeti daha güzel oluyor. Mideyi yormak istemeyenler ve keşkek daha hafif olsun diyenler tavuklu keşkeği tercih edebilirler.
Malzemeler:
Yarım kilo buğday
İki tane tavuk göğsü
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı tuz (arzuya göre azaltılabilir)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber ve kuru nane
1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Bir gün önceden gece buğdaylar yıkanır ve soğuk suyun içine ıslatılır. İki tane tavuk göğsü haşlanır ve didiklenerek buzdolabına koyulur.
Ertesi gün ıslanmış buğdayların üzerindeki köpükler alınır ve suyu değiştirilerek buğdaylar pişene kadar haşlanır. Haşlanırken tuzu ve zeytinyağı atılır. Haşlandıktan sonra didiklenmiş tavuk etleri de atılır ve bir müddet daha haşlanır.
Tereyağına çok az zeytinyağı konularak tavada eritilir ve tavaya kırmızı toz biber ve kuru nane de ilave edilerek keşkeğin üzerine dökülür. Keşkeğin üzerini süslemek için minik tavuk parçaları koyabilirsiniz.
Arzu edenler keşkeğe tereyağı ilave etmeden dövüp de yiyebilirler ama ben uğraşamam veya macun halindeki görüntüsü hoşuma gitmiyor diyenler keşkeği dövmeden de yiyebilirler.
Afiyet olsun.
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
