Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Haziran '07

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Tavuklu krep

Tavuklu krep
 

Sevgili Serap İnce, krep çok sevdiğiniz için size hem tavuklu hem sebzeli krep tarifi vereceğim. Sebzelisini yapıyorum, tavuklusunu da yapacağım. Tamam tamam herkese veriyorum kimse alınmasın herkese afiyet olsun....

Malzemeler:
400 gram tavuklu bonfile,
600 gram havuç,
40 gram susam,
10 gram un,
1/2 demet maydanoz,
45 gram krema,
2 adet soğan,
75 ml. sıvıyağ,
75 ml. beyaz şarap,
tuz,
karabiber.

Hazırlanışı:
40 gr. susamı yağsız tavada kavurun. Hazırladığınız krep hamuruna, kavurduğunuz susam ve tuzu ekleyip karıştırın. Biraz un ilave edip, ağzı kapalı olarak bekletin.
Havuçları 1/2 cm. kalınlığında doğrayın. Soğanları soyup, küp şeklinde kesin. Tavukları ise 2 cm. büyüklüğünde kare şeklinde doğrayın.

Hazırladığınız krep hamurunu karıştırın, 26 cm. çapındaki tavada, her seferinde 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ekleyerek 4 adet krep elde edin. Krepleri soğumaması için 100 derece ısıtılmış fırında bekletin.

Tavuk etlerini iki yemek kaşığı sıvı yağda karıştırarak 5 dakika kavurun. Tuz ve karabiber ilave edip ateşten alın.

Tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın. Soğan ve havucu bu yağda 2 dakika kavurun. Beyaz şarabı ve tavukları ilave ederek düşük ateşte 5 dakika daha pişirin.

Kıyılmış maydanoz ve kremayı da karışıma ekleyin. Her krebin ortasına karışımdan 2-3 yemek kaşığı yerleştirip, rulo sarın. Ruloları çapraz keserek servis yapın.

İsterseniz şarap koymayabilirsiniz isteğe bağlı....

 
Toplam blog
: 110
: 4498
Kayıt tarihi
: 10.03.07
 
 

Muhasebeciyim. Hep yazmak istedim fakat içimdekileri yazıya dökemiyorum. Bu ana kadar hiç denemed..