Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '10

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

TAVUKLU MİLFÖY BÖREK

TAVUKLU MİLFÖY BÖREK
 

TAVUKLU MİLFÖY


TAVUKLU MİLFÖY BÖREK

MALZEMELER:

1adet tavuk göğsü(mini kuşbaşı doğranacak)
1 adet soğan( ince kıyılacak)
1 domates(kabuğu soyulup kıyılacak
2 sivri biber( ince kıyılacak)
tuz,karabiber
sıvıyağ

Pane için
1 çay b.süt
1 yumurta
1 çay bardağı mısır unu

1 çay bardağı galeta unu

1 su bardağı dolusu patates cipsi

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı ufalanmış kekik


HAZIRLANMASI
doğranmış tavuk göğsünü soğanla birlikte tavada biraz sıvıyağ
ile sote edelim. Doğranmış domates ve biberleri ekleyip,
tuz ve baharatı da ilave ederek pişirerek soğumaya bırakalım.
Milföy hamurlarını un serpilen tezgaha açalım ve merdane ile biraz genişletelim ve harcı üzerlerine paylaştırıp rulo şeklinde saralım ve üzerine hafifçe bastırarak düzleştirelim.

Süt ve yumurtayı çırpalım.

Pane için malzemeleri harmanlayıp tabağa alalım.

Hamurlarımızı önce sütlü karışıma batıralım ve ardından pane harcımıza bulayalım ve tavada kızdırılmış sıvı yağı içinde kızartıp yağını süzmesi için kağıt havlu serilmiş servis tabağına alalım.

Dilerseniz yağda kızartmak yerine yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisin de 180 derece de ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirebilirsiniz.

Bir öneri: dileyen bu böreği kavrulmuş patates, ıspanak ya da dilediğiniz bir iç harç kullanarak da hazırlayabilir.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..