- Kategori
- Yemek - Mutfak
Tavuklu patatesli bezelye
Bu yemeği mutlaka denemelisiniz. Şu an yemeği yaptım. Size tarifini yazıyorum. Oldukça basit ve masrafsız....
MALZEMELER
Yarim kilo bezelye
2-3 patates
1 havuç
1 adet tavuk göğüs
1 büyük soğan
1 domates
2 diş sarımsak
2 çorba kasığı sıvı yağ
1 çorba kasığı salca
İstenilen miktarda tuz 1 tatlı kasığı kırmızı toz biber
•2 –3 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Soğanı ve sarımsağı soyup, ince ince kıyın.. Tavuğu ister ince kıyın, ister robottan geçirin. Sıvı yağı tencereye koyup tavukla beraber soğanları kavurmaya başlayın Tuzu da ekle. soyulmuş ve küp küp kesilmiş patatesi, havucu, domatesi ve sarımsakları tavaya ekleyin. Birkaç dakika kavurun. Haşlanmakta olan bezelyenin içine karışımı ekleyin. 2-3 bardak su ile inceltilmiş salça ve kırmızı tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonrada kısık ateşte 25- 30 dakika pişirin.
Dilerseniz güveçe koyup fırında pişirebilirsiniz.