Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '09

 
Kategori
Evcil Hayvanlar
 

Tavus ve sülün

Tavus ve sülün
 

Tavus kuşu Mayıs'dan önce yumurtlamaz dediler. Tavus kuşu Mart'ın 12'sinde yumurtladı kahverengi ve tavuk yumurtasından az büyük.
Ördek yavruları yumurtadan çıkalı bir hafta oldu, demek ki ördekler 1 Şubat'dan itibaren yumurtlamaya başlamışlar.
Sülünler daha yumurtlamadı, sülünler yumurtlamaya başlayınca bunuda yazacağım, sülün yumurtaları yeşil olur diyorlar .
Rotwiller köpek 11 yaşında bir haftadır arka ayaklarını yere basamıyor. Veterinere götürdüm kalça çıkığı var dedi. Ne yapacağımı düşünüp duruyorum.
Denizli horozu ile birlikte kalan iki denizli tavuğu da bir haftadır yumurtlamaya başladılar. Keza habeş tavukları da öyle. Denizlililer beyaz, habeş tavuklarının yumurtaları kahverengi oluyor. Habeş tavukları bembeyaz pamuk gibi, ama yumurtaları kahverengi ikisi de aynı boyda yumurtluyorlar. İlk yatan yani gurk olan tavuğun altına koyacağım.
Speç tavuklarının yumurtaları çok küçük, onun için ekonomik değeri düşük. Küçük diye kimse almak istemiyor, onun için onların yumurtasını üretimde kullanmayacağım.
Hint tavukları hem güzel yumurta yapıyorlar hem de güzel gurk tavuğu oluyorlar. Fakat onların horozları çok düvuşçü. Ama öyle böyle değil, ölümüne dövüşüyorlar. Bir gün kümese giriyorsun kan revan içinde bu nedenle onları da üretmek istemiyorum.
Hindiler ve ördekler en iyi üretime gelen hayvanlar. Hele ördekler yükseklere zıplamadıkları için, bulundukları mekana da zarar verme ihtimalleri çok az.
Geçen sene iki tane kaz yavrusu almıştım onların ikisi de dişi çıktı. Yumurtaları dölsüz olduğu için bi işe yaramıyor, şimdi döne döne döllü kaz yumurtası arıyorum. Bulursam yatıracağım.
Durum budur arkadaşlar.
 
Toplam blog
: 115
: 1244
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

Tek düşüncem yaşadığım dünyayı nasıl yorumladığımı başkalarının bilmesidir. Aslında yorumun özünde t..