Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

İstanbul doğumluyum. Yurt dışında Doğu Bilimleri ve Türkoloji okudum. Yedi Tepe Üniversitesi'nde MBA öğrencisiyim. Kitap çevirmenliği yapıyorum.

 
 

Yazdığım Kategoriler

 
O sanmasın ki Türkiye Kürtleri haindir

Oğuzkan bey, Türkiye'de yaşayan herkes türk ise, kürt yerel bölgesinde yaşayan herkes o zaman kürttür. Barzani bugün ülkesini bölmeye çalışmıyor. Ülkesi dediğiniz yer zaten İngilizler tarafından çizilmiş suni bir devlettir ve orada yaşayan kürtler ve araplar hiçbir zaman etle tırnak gibi olmamıştır, hatta aralarındaki düşmanlık bugüne kadar gelmiştir. Dolayısıyla orada yaşayan Kürt soydaşlarımızın da kendi ülkelerini kurma hakkı vardır. Orada yaşayan türkmenlerde tüm azınlık haklarına sahiptir. Bir de Kıbrıs'ı düşünün veya Yunanistan'ı. Oralarda yaşayan türkler kendilerine ben rumum, yunanım diyor mu? Demek ki yaşadığınız ülkenin ırkına ait olacaksınız diye bir kanun yok. Ayrıca ben Türkiye'deki tüm azınlıklardan bahsetmiştim sadece kürtlerden değil. Saygılarımla.

14 Nisan 2007 03:19
O sanmasın ki Türkiye Kürtleri haindir

Oğuzkan bey ne yazık ki tek taraflı medyadan ve resmi devlet ideolojisinden etkilendiğiniz apaçık ortada. Yaşınıza hürmet ederek daha serin kanlı ve olgun bir yazı beklerdim sizden. Barzani tüm söylemlerinde haklı. Türkiyede 30 milyon kürt olmasa da 20 veya 10 diyelim, kürt var. Türkiye 200 bin türkmen için hak hukuk özgürlük kültürel haklar vs. ararken kendi ülke sınırları içinde yaşayan hiç bir azınlığa aynı hakları sağlamıyor. Bugün kürt yerel yönetiminin anayasısına bakarsanız türkiyeden çok daha demokratik olduklarını görürsünüz. Keşke türkiyedeki kürtler kuzey ıraktaki türkmenlerle aynı haklara kavuşabilse ve böylelikle bu etnik çatışmada sona erse..

11 Nisan 2007 04:34
 
Toplam blog
: 3
: 358
Kayıt tarihi
: 22.01.07