Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Haziran '11

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Tayland; Deniz-Kum-Güneş-Masaj-Kadın

Tayland; Deniz-Kum-Güneş-Masaj-Kadın
 

Görünen o ki, son beş yıldır Uzakdoğu’ya en çok turist götüren seyahat acentasıyız. Daha önce “Uzakdoğu’yu bize de sorun” demiş ve nedeni hakkında bir yazıyı yazmıştık.

Artan potansiyel ile birlikte Uzakdoğu'ya ilk defa giden müşterilerimizin sorularına dikkat ettik. Birçok doğruların yanında bir o kadar da yanlış bilgilendirmelere sahip olduklarını gördük. Bunları teker teker cevaplamak yerine toptan halledelim dedik. Böylece bize bir yazı konusu daha çıktı.

İşte soru ve cevaplarla Tayland;

Ben oradayken yağmur yağar mı?
Yağar! Buralarda 365 günün 200 günü yağar mübarek yağmur. Filmlerden hatırlayın, bu bölgede doğa yemyeşildir. Sırrı da yağmur. Dikin sopayı toprağa, seneye ağaç olarak görürsünüz. Yani 1 hafta tatile gidip yağmur görmemek…Zor!.

Muson yağmurları nerede ve ne zaman etkilidir?
Gerçek muson yağmurları, daha güneyde Hint okyanusunun Endonezya ile Avusturalya bölgesinde oluşur. Tayland, muson yağmurlarından daha az etkilenir. Yağmur mevsimi Mayıs ortası ve Haziran sonuna kadar devam eder. Ancak bu dönemde bile hiç bir yağış yarım saati geçmez. Üstelik yağmur, havanın nemini de aldığından turistler tarafından sevilir. Ayrıca bu dönemde bulutların dansı da izlenmeye değerdir. Yağmurda denize girmenin keyfi ise bambaşka bir hazdır..

Tayland’da kış mevsimi ne zamandır?
Oralarda kış yok. Ama yaz da yok. Hep ılıman iklim var. 12 ay boyunca ortalama hava sıcaklığı hiç bir zaman 32 derecenin üstüne çıkmaz, ama 26 derecenin altına da inmez.

Peak yani “yüksek sezon” ne zamandır?
Elbette, Budist yeni yılı olan 13-15 Nisan'ın önü arkası. Songkran yani geleneksel Su Festivali de bu dönemde yapılır. 3 gün sürer. Halk ve turistler birbirlerini sokaklarda su ile ıslatırlar. Bunun dışında özellikle 20 aralık-10 Ocak arası ve kış dönemi Avrupalı Uzakdoğu’ya hücum eder. Avrupalı, yazın normal tatilinde de Uzakdoğu’yu tercih eder. Bu nedenle Tayland’da, başta kış ayları olmak üzere hemen her ay yüksek sezon sayılabilir.

Balayı için hangi bölgeler uygundur?
Ben Phuket derim. Nedenine gelince; Herkese uygun şartlar taşıyan bir bölgedir Phuket. Deniz-Kum-Güneş derseniz ideal, Doğa harika, Alışveriş derseniz çok ucuz, Animasyon derseniz en güzel showlar, gece klüpleri, barlar burada, Adadan PhiPhi, Krabi, James Bond ve The Beach (leonardo di caprio) filminin çekildiği Maya Beach’e yarım saat, 45 dakikada ulaşmak mümkün. Adadanın sakin bölgeleri ise Mai Kao , Surin , Cape Panwa koylarıdır. Ancak daha da sakin ve dinginlik isteyenlere bölgenin öte tarafında ki Koh Samui adasını tavsiye ederim. (Koh = ada)

Benim deniz-kum-güneşle işim yok. Tek erkek takılacağım. Nereye gideyim?
Derseniz rotanız Pattaya. Orada 1 erkeğe 40 kadın pardon yanlış oldu. 1 erkeğe 20 kadın 20 de travesti düşer. Walking street denilen barlar sokağında sataşılmadan yürümek zordur. Detaylar için http://www.cempolatoglu.org/gezi%20yazilari/pattaya.htm

Benim deniz-kum-güneşle işim çok. Tek kadın takılacağım. Nereye gideyim?
Derseniz rotanız Phuket veya Koh samui.

Ben deniz-kum-güneşten öte Tayland’ı tanımak istiyorum. Nereye gideyim?
Derseniz, Türkiye'de ilk defa yaptığımız ama dünyada çok popüler olan; Bangkok - Ayudhaya - Lopburi - Phitsanuloke - Sukhothai - Lampang - Phayao - Chiang Rai - Chang Mai 9 Günlük turumuza katılın derim. Dünyada 4-5.000 eurolara satılan bu tur sadece bizde 1700 euro. Linki http://www.baracuda.com.tr/Tur/Detay/1558

Aşı olmaya gerek var mı?
Hayır. Aşı olmaya gerek yok. Tayland hijyen bir ülkedir. Ancak çok gezgin biriyseniz Tüm hepatit aşılarınızı tamamlayın ve sarı humma yaptırın derim. Bunun için adres Seyahat Sağlığı Merkezi, Rıhtım Cad. No:31 KARAKÖY. Tel:(0212) 244 25 94. Aşılar ücretsiz.

Ne yerim, ne içerim?
Tayland, deniz ürünleri sevenler için ideal bir ülke ve sudan ucuz. 30-35 euro karşılığı 2 kişi deniz mahsüllerinden oluşan kral bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Deniz ürünlerini sevmeyenlere de 2-3 euroya da Mc.Donald’s ve Pizza menüsü bulmak mümkün. Ayrıca hemen her bölgede çeşitli ülkelerden (Türkiye dahil) damak tadımıza uyan restoranlar var.

Her yer soya sosu kokuyor mu?
Kokuyor du. Ama hem biz Türkler alıştık soya sosunun kokusuna, tadına hem de onlar daha az soya sosu kullanmaya başladılar. Not: Soya ve sosu tıbben faydalı ancak rivayete göre erkekleri yumuşatıyor(muş)!

Köpek yerler mi?
Yook artık!…
O Vietnam’ın kuzeyinde. O da savaş zamanı ve kıtlıktan. Ama böcek, yılan, kaplumbağa, sümüklü böcek yerler. Akrep yiyenleri bile var.

Alışveriş?
30-35 euro’ya kolay anlaşılmayan çakma Louis Vuitton edinebilirsiniz. Çakma saatlerde var ama belli ediyorlar kendilerini. Bunların dışında 3 euro’ya t-shirt, terlik, 3 euro’ya çakma gözlük bulabilirsiniz.

Nedir bu Tai masajı?
Bence Tai masajı dünyanın bir numaralı masajı. Ne Bali, ne de Türk masajı. Varsa yoksa Tai. Nedeni ise. 1) Bu 1000 senelik bir gelenek bir kültür Tayland’da 2) Bu işin okulunu okumuşlar 3) Çok ucuz ve hijyen. Elbette her Tai masajı yapan yere “sorma gir” demeyeceğiz ancak 5 euro’ya yarım saat ayak masajına hayır demeyin. Çeşitleri var. Yağlı, Yağsız, Ayak, Yüz, Baş, El, Tai SPA ve Body... Sonuncusu yani Body masajı kendi içinde 2 ye ayrılıyor. “İşlem sonu şifreli veya şifresiz”

Sevgilerimle

 
Toplam blog
: 305
: 4038
Kayıt tarihi
: 23.01.07
 
 

Kayseri doğumlu, 1977'den beri Sektörde (Otel, Çarşı, Yurtdışı Acente, Profesyonel Turist Rehberi..