Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '10

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

Tayland gezi notlarım - I -

Tayland gezi notlarım - I -
 

tuktuk: Taksi gibi kullanılan bir ulaşım aracı. Pazarlık etmeden binmeyin.


Herkese merhaba..

Tayland’da bir haftalık güzel bir tatil yaptım ve ülkeme döndüm. Tabii bir hafta az geldi. Keşke 15 günlük filan ayarlasaydık şu turu dedik.

Dört arkadaş çıktık tatile.. Dört kız arkadaş. Herhangi bir sorun veya sıkıntı yaşadık mı? Hayır. Tayland öyle bir yer ki, kadınlar da erkekler de erkeklere asılıyor. Yani dört kız olarak bir sorun yaşamadık. Erkek arkadaşların da bu asılma durumlarından rahatsız olduklarını sanmıyorum. Gayet hayatlarından memnun görünüyorlardı.

İstanbul’dan 9 saatlik bir yolculuktan sonra Bangkok’a vardık. Havalimanından rehberimiz aldı bizi. Otobüste bize Tayland’la ilgili bilgi verdi. Nelere dikkat etmemiz konusunda bizi uyardı.

Tayland krallıkla yönetiliyor. Burada krala saygı çok önemli. Yerli veya yabancı olun krala saygısızlığı affetmiyorlar. Bu konuda dikkatli olmak gerekiyor. 1946’da başa geçmiş, çok yaşlı bir kral bu. 83 yaşında. Ülkenin her tarafında fotoğrafları var ama bu fotoğraflar daha genç yaşlarda çekilmiş olan fotoğraflar. Son halini kimse bilmiyor. 50li yaşlarda veliaht bir oğlu var fakat oğlunun da AIDS olduğu söylentisi var. Kral, dünyanın en zengin kralı. 30 milyar dolarlık bir serveti var. Pazartesi günleri krala saygı için sarı giyiliyormuş burada. Sarı kralın rengi.

Tayland’ın para birimi baht. Bahtı 20’ye bölerek Türk Lirası karşılığını bulabiliyorsunuz. En büyük parası 1000 baht. Yani 50 lira.

İşsizlik oranı %1. Zaten herkes çalışıyor. Bir şeyler yapıyor.

Ülkede en büyük sorun trafik. Tayland kırmızı ışığın en çok yandığı ülke.

Tayland’ta musluktan su içilmiyor. Zehirlenebilirsiniz.

Taksiler farklı farklı renkte. Her taksi şirketinin farklı rengi var. Taksimetre 35 bahttan açılıyor. Her bir kilometrede 5 baht yazıyor. Yani Tayland’da ulaşım çok ucuz. Benzin de çok ucuz. Litresi 27 baht (1.20 TL)

Tayland’da da sigara yasağı var. Kapalı alanlarda sigara içemezsiniz. Üstü kapalı olan hiçbir yerde içilmiyor. Cezası 60 dolar.

Tayland’ın en önemli geçim kaynağı turizm. Aslında tam olarak yaptıkları iş sex turizmi. Çok küçük yaşlardaki kızlar bile burada turistlere bu hizmeti veriyor. Tabii bu, özellikle de bi kadın olarak beni çok rahatsız etti. UNICEF’in bu konuya neden el atmadığını anlamıyorum. Tayland belli konularda çok tutucu bir ülke olmasına rağmen sex turizmini kralın izniyle serbest bırakmış bir ülke. Dünyanın her tarafından yaşlı yaşlı adamlar buraya geliyorlar ve yanlarında küçücük kızlarla gezerken görüyorsunuz bu adamları.

Başkenti Bangkok. Biz de 2 gece Bangkok’ta kaldık. Kalabalık, gece gündüz hareketli bir şehir. Görlkemli tapınaklar, gece klupleri, pazarlar, kanallar, zenginlerin ve yoksulların evleri… Hepsi bir arada.

Şimdilik yalnızca genel izlenimlerimi yazayım. Uzun uzun yazılarla sizi sıkmak sitemiyorum. Ama Tayland gezi notlarım devam edecek…

 
Toplam blog
: 8
: 6881
Kayıt tarihi
: 13.04.09
 
 

1977 Sakarya doğumluyum. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümünden 2000 yılında mezun oldum. Özel bir..