Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '07

 
Kategori
Siyaset
 

Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olmalı

Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanı olmalı
 

Öncelikle şu kritik dönemden geçerken ülkemiz için en hayırlısının olmasını, Cumhurbaşkanı seçiminin'de demokratik bir şekilde olmasını cani gönülden istiyorum; biliyorsunuz son zamanlarda seçimle yatıp seçimle kalkıyoruz yok efendim Tayyip ERDOĞAN Cumhurbaşkanı olacak mı olmayacak mı olursa rejim tehlikeye girermi girmezmi, Cumhurbaşkanı eşinin başı kapalı olur mu olmaz mı v.s derken işte geldik seçimin son anlarına bende herkes gibi sabırsızlıkla bekliyorum Türkiye Cumhuriyetinin 11. cumhurbaşkanı kim olacak?

İsterseniz bu kritik soruyu cevaplamadan önce gelelim 14 nisandaki Ankara Tandoğan meydanındaki büyük mitinge; bu miting herkese şunu göstermiştir ki büyük ATATÜRK'ün kurmuş olduğu Cumhuriyet ve Demokrasi ne büyük bir nimetmiş, orada herkes yasalara bağlı kalarak Sayın Tayyip ERDOĞAN'IN Çankaya'ya çıkmasını engellemek ve bu bağlamda kamuoyu oluşturmak için muhteşem bir toplantı gerçekleştirdiler bunu bir kere kabul etmek lazım oradaki kalabalığı görünce etkilenmemek elde değil, bana ne canım bunlardan deyip o kalabalığın sesini duymazdan gelmek mümkün değil, o kalabalığın isteklerine sırt dönmek yanlış olur kanaatindeyim.

Ancaaak olayı ve oradaki toplantıyı işte iki farklı Türkiye olarak algılamak ve böyleymiş gibi bir yaklaşım içine girmek, Türk milleti Başbakanının çankaya'ya çıkmasını istemedi tarzında bir yaklaşım içine girmek, halk son sözünü söyledi eşi türbanlı bir Cuhurbaşkanı istemiyor şeklinde yorumlamak, Sayın ERDOĞAN'ın cumhurbaşkanı olmasını isteyenleri yok saymak elbette yanlış olur.

Şimdi toparlayacak olursak Türkiye Cumhuriyeti Laik, Demokratik bir ülkedir şartları uyduğu sürece kimlerin Cumhurbaşkanı olabileceği anayasamızda açıkca yazılmaktadır ve anayasadaki şartlara uyan kim varsa aday olabilir yine anayasamıza göre cumhurbaşkanını T.B.M.M. seçer; şimdi büyük çoğunluğu A.K.P. iktidarı olduğu gerçeğinden yola çıkarsak kendisi isterse R.T. ERDOĞAN'ın önünde Cumhurbaşkanlığını engelleyecek hiç bir unsur yoktur .

Peki Sayın ERDOĞAN Cumhurbaşkanı olmalımıdır? Türkiye Cumhuriyetinin başbakanlığını yapan birine rejim tehlikeye girer sizden Cumhurbaşkanı olamaz diyemezsiniz bu en az Tandoğandaki mitingi görmemek kadar yanlış olur.

son söz ; herşeyin hayırlısı olsun.

resim:milliyet.com.tr

 
Toplam blog
: 25
: 6435
Kayıt tarihi
: 12.12.06
 
 

İstanbul'da yaşıyorum, iktisat mezunuyum. Evliyim, 1 kızım,1 oğlum  var.... Siyaset, ekonomi ve s..