Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '14

 
Kategori
Kitap
 

Tayyip Erdoğan’ı tanıma sanatı (Kitap ismi)

Tayyip Erdoğan’ı tanıma sanatı (Kitap ismi)
 

görsel alıntıdır


Kitabın yazarı sözünü esirgemeyen, “Tartmam gereken dengeler yok, dünyanın en özgür gazetecisiyim” diyen ve kendi deyimiyle “Ergenekon çöplüğüne atıldığını” söyleyen bir kadın gazeteci Fatma Sibel Yüksek. 1996 ve 2006 yılları arasında Anka Ajansı, Radikal, Star, Sabah, Yeni Şafak gazetelerinde Başbakanlık muhabirliği yapmış, 2006 ile 2010 yılları arasında Bursa Kent Gazetesi’nde günlük yazılar yazan ve baskılar sonucu orada da işine son verilen bir gazeteci.

Gün gelmiş Ak Parti’nin iftar çadırlarında kendisinin ve beslediği hayvanının karnını doyurmuş ve para kazanabilmek için kedi ve köpekleri tıraş etmiş. 5 Ağustos 2013 günü eşi Behiç Gürcihan ile birlikte toplam 19 yıl ceza almış ve aldığı cezayı hiç umursamayan bir gazeteci.

“Tayyip Erdoğan’ı Okuma Sanatı” isimli bir kitap yazmış. Çok ilginç bir kitap, Başbakan Tayyip Erdoğan etrafında gelişen olayları, Başbakan’ın verdiği tepkileri anlatmış ayrıca Fatma Sibel Yüksek çarpıcı gözlemlerini ve yorumlarını yazmış. Sürükleyici ve bir çırpıda okunabilen bir kitap diyebilirim. Fatma Sibel Yüksek canı çok yanan bir insan olarak Başbakan Tayyip Erdoğan hakkında çok ağır eleştiriler yapmış aslında bu kitabı bana göre mutlaka Başbakan Tayyip Erdoğan’ın herkesten önce okuması gerekli, tabii ki yazara yıldırımlar yağdırmadan zira kişiliği hakkında çok enteresan gözlemler var. Yazar nakış işler gibi gözlemlerini yazıya dökmüş.

Benim bu kitaptan aldığım birçok dersler var, derler ya “Büyük başın büyük derdi olur”. Ne kadar doğru, iktidarı ve canlarını koruma uğruna insanlar çok büyük hatalar yapabiliyorlar ve yıldırımlar yağdırabiliyorlar, çok insanın canı haklı ya da haksız yere yanıyor.

İnsanlar, insanların merhametine bırakıldıklarında başlarına ne geleceği belli olmuyor. En masum insan bile başına gelen olaylar karşısında azılı bir katile dönüşebilir.

Herkes  “Allah’ım bana ve sevdiklerime önce sen merhamet et kullarından önce” demeli, yoksa “Yandım Allah” lafını söylemek her an her insanın başına gelebilir ki Allah herkesi korusun!

Sevgiyle kalın.

Sibel Koçarslan

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..