Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '14

 
Kategori
Siyaset
 

Tayyip Erdoğan’ın başarı Formülü

Tayyip Erdoğan’ın başarı Formülü
 

TAYYİP ERDOĞAN’IN BAŞARI FORMÜLÜ


Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, sonuca götüren uygulamaları ile siyasi hayatta kendine önemli bir yer edindi. İşte Erdoğan’ı başarıya götüren formül…

’Oku, Düşün, Uygula, Neticelendir!’’(1)

Cumhurbaşkanı, formülün anlamını bir ilkokul açılışındaki konuşmasında şöyle açıklamıştı;

‘’Sevgili çocuklar, size başbakanınız olarak dört kelimelik tavsiyem var:‘’Oku, Düşün, Uygula, Neticelendir!’’ Sadece okudunuz ama okuduğunuz üzere düşünmedinizse, hiçbir neticesi olmaz bunun. Okudunuz, düşündünüz ama uygulamıyorsanız, onun da hiçbir faydası yok. Okudunuz, düşündünüz ve uygulamaya koydunuz. Ama takip edip neticelendirmiyorsanız, yine bir faydası yok. Aslolan, takip ederek neticeyi almak. Eğer daldaki bir meyveyi zamanında toplayamazsan, o meyve çürür gider. Hiçbir faydası olmaz. Yani orta sahada top çevirerek kalmayacak, golü de atmayı başaracaksınız.’’(2)

Cumhurbaşkanın başarı formülüne göre sürekli yeni şeyler öğrenmeyen, öğrendikleri üzerine düşünmeyen, düşündüklerini uygulamayan, uygulamadığını sonuçlandırmayan kişiler başarılı işler çıkaramayacak, en azından dört dörtlük işler başaramayacaklardır.

Cumhurbaşkanın başarı formülüne göre düşündüğümüzde 4 tür atalet ve tembellik karşımıza çıkıyor.

‘Öğrenmeme, düşünmeme, uygulamama, sonuçlandırmama ataleti

Cumhurbaşkanı'na göre, öğrenen ama öğrendiğiyle yetinmeyip, öğrendikleri üzerinde düşünen, öğrendiklerini sindiren kişi başarının yarısını halletmiştir. Düşündüklerini uygulayan ve uyguladığı işi sonuç alıncaya kadar takip eden kişi ise ikinci başarı etabını da geçmiştir.(3)

KAYNAK:

(1)   Kişisel gelişim dergisi – Hande Ercan – Sayfa:44

(2)   Vatan Gazetesi

(3)   Genç gelişim – Sayı:31 – Sayfa:3

 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..