Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Haziran '13

 
Kategori
Güncel
 

Tayyip’ten Berkin’e karne hediyesi

Tayyip’ten Berkin’e karne hediyesi
 

OKMEYDANI’nda polisin attığı gaz bombası fişeğiyle başından vurulan 14 yaşındaki Berkin Elvan


OKMEYDANI’nda 14 yaşındaki Berkin Elvan, polisin attığı gaz bombası fişeğiyle başından vuruldu. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Berkin’in durumu ağır.

Avukatı Evrim Deniz Karatana, şu bilgileri verdi: “8. sınıf karnesini perşembe günü alan Berkin, Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi’nde, protestocu gruplara müdahale eden polisin attığı gaz bambasıyla başından yaralandı. Kafatasında çatlak var. Beyin kanaması teşhisi kondu. Şuuru yerinde değildi. Hemen ameliyata alındı. Şu anda uyutuluyor. Doktorlar hayati riskin yüksek olduğunu söylediler.” 

Haber:  Hürriyet ve gazeteler

Gördüğünüz gibi… Tayyip demokrasisi çocuklara bile kurşun yağdırıyor. Polis kuvveti ile tesis edilmeye çalışılan Tayyip demokrasisinde çocuklar dahil hiçbirimizin can güvenliği yoktur artık. Eğer padişahım çok yaşa, ebediyen yaşa, ebediyen yaşamak için memleketin nesi var nesi yoksa benden habersiz sat ye, bir zamanlar İETT’de iken kirasını ödeyemeyen adamdan dünyanın 8.zengin başbakanlığına yüksel demiyorsan.

Eğer tüm bunları ve daha fazlasını sorarsan, anayasanın 34. Maddesinde açıkça verdiği hakkı kullanmaya kalkarsan, zulme, baskıya, sömürüye dur dersen, o da senin vergilerinle seni döven, söven, yeri geldiğinde öldüren polis devleti olur. Buna da kalkar birileri sahtekarlığın her türlüsünün döndüğü sandık der, kelime dağarcığımıza ilk kez giren garip kelimeler, cümlelerle ismini bile koyamadıkları, hiçbir terimle üstünü örtemeyecekleri diktatörlüklerini bütün kini nefreti haşmeti ile üstünüze kusarlar.

Allah bizi AKP demokrasisinden korusun. 14 yaşındaki Berkin ve tüm çocuklarımızı.

Gün gelecek devran dönecek elbet! Berkin'lerin Ethem'lerin hesabı sorulacak. 

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..