- Kategori
- Özel Lezzet Durakları
Taze gelin
ALINTI
Bu bulgur pilavını, kayınvalidem çok sever, her geliş gidişte yaparım. “Gelin bu taze gelin pilavını senden iyi yapan yok” derdi, kulakları çınlasın. Ben de o seviyor diye iyice özenirim, sizlere de sunayım belki yapıp yemek istersiniz, vitamin açısından son derece zengin bir bulgur pilavı.
YAPILIŞI:
25O gram yağsız kuşbaşı et yıkanır, düdüklüde haşlanır. Suyu süzülür etler 2 kaşık tereyağında 1 baş ince doğranmış soğanla ve 3 diş kıyılmış sarımsak ile çevrilir. Üzerine yıkanmış küçük, küçük doğranmış 2 kırmızı, 2 tane yeşilbiber, yıkanıp soyulmuş doğranmış 1 adet havuç, 1 adet patates, 1 adet kabak, 1 kaşık salça, yıkanıp küçük doğranmış domates, isteye bağlı tuz, karabiber, kırmızıbiber, kuru nane kekik, kimyon ilave edilerek çevrilir. Yıkanıp süzülmüş 2,5 su bardağı bulgur katılır. Önceden etlerden süzülen 3 su bardağı et suyu konulur ve önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte pişirilir. Altı kapatıldıktan sonra 1 kaşık eritilmiş tereyağı gezdirilir. Yıkanıp küçük, küçük kıyılmış dereotu ve maydanoz serpilir. Servis tabağına alınır. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ