Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '13

 
Kategori
Özel Lezzet Durakları
 

Taze gelin

ALINTI

Bu bulgur pilavını, kayınvalidem çok sever, her geliş gidişte yaparım. “Gelin bu taze gelin pilavını senden iyi yapan yok” derdi, kulakları çınlasın. Ben de o seviyor diye iyice özenirim, sizlere de sunayım belki yapıp yemek istersiniz, vitamin açısından son derece zengin bir bulgur pilavı.

YAPILIŞI:

25O gram yağsız kuşbaşı et yıkanır, düdüklüde haşlanır. Suyu süzülür etler 2 kaşık tereyağında 1 baş ince doğranmış soğanla ve 3 diş kıyılmış sarımsak ile çevrilir. Üzerine yıkanmış küçük, küçük doğranmış 2 kırmızı, 2 tane yeşilbiber, yıkanıp soyulmuş doğranmış 1 adet havuç, 1 adet patates, 1 adet kabak, 1 kaşık salça, yıkanıp küçük doğranmış domates, isteye bağlı tuz, karabiber, kırmızıbiber, kuru nane kekik, kimyon ilave edilerek çevrilir. Yıkanıp süzülmüş 2,5 su bardağı bulgur katılır. Önceden etlerden süzülen 3 su bardağı et suyu konulur ve önce harlı ateşte, sonra kısık ateşte pişirilir. Altı kapatıldıktan sonra 1 kaşık eritilmiş tereyağı gezdirilir. Yıkanıp küçük, küçük kıyılmış dereotu ve maydanoz serpilir. Servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..