Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Temmuz '13

 
Kategori
Blog
 

Taziye ve Teşekkür

Taziye ve Teşekkür
 

ÖLÜM SU GİBİ GERÇEKTİR


Sevgili akrabalarıma, dostlarıma ve sevgili  Milliyet Blog Ailesi'ndeki yazar arkadaşlarıma, kayın validemin 14 Temmuz 2013 tarihindeki vefatı münasebetiyle, tarafıma verdikleri içten taziyeye teşekkürlerimi sunuyorum.

Duygu, tasavvur ve fikir zenginliğine sahip tanıdıklarımın ve Milliyet Blog topluluğunun, her türlü hak, adalet ve insan ilişkilerinde beklenen inceliklerden mürekkep bir ışık içerisinde ilerleyişi, mutluluk, hoşluk ve hayranlık yaratıyor.

Hiçbir karşılık beklemeden, toplumu ayakta tutan erdemleri savunmaya gayret gösteren sevgili yazar dostlarımın,  yaşanan olaylardan duydukları üzüntüler bir yana, cesaret ve onurla yansıttıkları düşüncelerden ötürü, sert eleştiri ve baskılara maruz kalabilecekleri endişesi de ayrı bir burukluk oluşturmaktadır.

Yaşama anlam katan, insanları ihtiraslarından, kötü düşüncelerden arındıran, sevgi, saygı ve hoşgörülü düşünce yapısı içerisinde, hak hukuk ve adalete bağlı bir kişilik yapısıyla, onurlu bir çizgide yürümeyi telkin eden, yadsınamayacak, büyük bir gerçektir ÖLÜMLER.

Keza ÖLÜMLER, özellikle toplumu yönetenlerin, ölüm denen bu gerçeği idrak etmeleri, ihtiraslarından arınarak, hak ve hukuka saygın bir anlayış bütünlüğü doğrultusunda, topluma hak ettiği doğru hizmetleri verebilmek açısından, reddedilemeyecek ve beklenen bir anlayış aydınlığıdır.

Hukukun üstünlüğüne, demokrasiye ve tek doğru rejim olan Cumhuriyete bağlılık bilincine, ulusun birlik ve beraberliğinin, ulus ve ülke menfaatlerinin korunmasına bağlı kalmak, ancak Yüce Allahın adaletini düşünmekle ve bu alemi yaratan o yüce varlığın koyduğu, en büyük bilinç ve algılama salonunda, ÖLÜM denilen gerçeği idrak ile mümkün olabilecektir.

Rahmetli kayın validem ve annem, eğitim konusunda günün imkanları içerisinde derin bir birikim sağlama imkanına ulaşamamış iki bilge insandı. Bu her iki insan,  ilişkilerinde, sevgi ve saygıyı öne çıkaran, ifade, tavır ve  anlayış zenginliği ile dikkat çekmiştir. İfade ve üslubu ile etrafındakilerin gönlünü hiçbir zaman kırmamıştır. Öte yandan, elindeki varlığı, ihtiyaç sahibi ve etrafındaki dost ve tanıdıkları ile bölüşmek erdemini göstermişlerdir. Bu itibarla, güzellik, zarafet ve erdemlere ilişkin hatırlatmaları yapan her yıldızın kayışında, annem yanı sıra, kayın validemi de hatırlayacağımı samimiyetle itiraf etmeliyim.

Bu vesileyle, taziyelerini bildiren yakınlarıma, sevgili dostlarıma, sevgili Milliyet Blog yazarı meslektaşlarıma teşekkürü ve saygılarımı yinelemekten mutluluk duyarım.

 
Refik BAŞDERE
  
 
Toplam blog
: 44
: 533
Kayıt tarihi
: 30.12.12
 
 

1947 yılında Erzurum'da doğdu. Başak burcundadır. Eğitimini  Ankara'da sürdürdü. DTCF Alman Filol..