Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '15

 
Kategori
Basketbol
 

TBL Play-off Birinci Maçlardan Sonra

              Türkiye Basketbol Ligi’nde play-off mücadelesi başladı. Çeyrek final ilk maçlarında beklendiği gibi normal sezonu ilk iki sırada bitiren takımlar rahat kazandılar, diğer iki serinin ilk maçı çekişmeli oldu; ilk maçlar sonunda deplasmanda kazanan tek takım Trabzonspor Medical Park oldu…

 

 

 

 

 

                Fenerbahçe Ülker  v  Galatasaray Liv Hospital

               

 

 

 

Euroleague final-four’da hayal kırıklığı yaşayan Fenerbahçe Ülker lige fırtına gibi döndü, sanki hiç Madrid’teki maçlar oynanmamışçasına Galatasaray LH karşısında maça mükemmel başladılar ve ilk çeyrekten maç koptu diyebiliriz. Fenerbahçe Ülker 26 sayılık farkla ilk maçların en önemli farkına imza attı… Bogdanovic 15s üretirken Goudelock 12s- 7r- 4a, Vesely 13s- 3r ile oynadılar. Fenerbahçe Ülker takım olarak 21a/10tk ile oynadı. Galatasaray’da Young 15s- 3r, Micov 13s- 3a ile oynadılar. Galatasaray sadece 7tk yaptı ama 12a de kaldı. Ribauntlarda Fenerbahçe Ülker rakibine 41-23’lük ciddi bir fark attı.

 

 

 

               

Pınar Karşıyaka  v  Banvitspor

 

 

 

                Pınar Karşıyaka, normal sezonda iki kez yendiği rakibini play-off ilk maçında da yendi. Rowland’ın sürüklediği Banvit rakip takımın da top kayıplarını iyi değerlendirerek ilk çeyreğin ikinci yarısında farkı açtı. İkinci çeyrekte ise Gabriel’in dış şutlarıyla skoru dengeleyen Karşıyaka, savunmada da rakibi durdurdu ve 28-10’luk çeyrekle üstünlüğü ele aldı. Banvit üçüncü çeyrekte yine Rowland’ın önderliğinde üstünlüğü ele aldı, Mejia-Mutaf da devreye girmeye başladılar ama Chuck Davis bir türlü oyuna giremeyince Banvit üstünlüğü ele alamadı. Son bölümde her zamanki gibi Bobby Dixon faktörü Karşıyaka’yı öne geçirdi, Palacios’un da maç boyunca pota altındaki üstün oyunu KSK’yı seride öne geçirdi. Palacios 8/9 şut isabetiyle oynadı ve maçı 19s- 5r- 3a- 2tç ile tamamladı, Dixon 15s- 4r- 8a, Strawberry 15s- 3a- 4tç, Gabriel 14s- 7r ile oynadılar. Banvit’te ise Rowland 5/6 üçlük ve 28s- 5r- 3a ile özel bir performans sergiledi ama takım arkadaşlarından fazla destek bulamadı. Mejia 12s- 5r- 4a ile oynarken Davis-Veremeenko-Dragicevic üçlüsü toplamda 14s- 10r ile oynadılar. Banvit’te sadece yedi oyuncu 10 dakikanın üzerinde süre alırken takım halinde 13a/22tk ile oynadılar.

 

 

 

 

 

                Darüşşafaka Doğuş  v  Trabzonspor Medical Park

 

 

 

 

                İstanbul’daki maç yüksek tempoda başladı, ilk beş dakikada 12 sayı bulan Darüşşafaka’ya karşı Markovic’in Marshall hamlesi ve Darüşşafaka’nın ısrarla dış şut kullanıp, başarısız olmasıyla Trabzonspor öne bile geçti. İkinci yarı genel olarak TS kaçtı-DD kovaladı olarak özetlenebilir. Pota altında Stipanovic ile üstünlük yakalayan TS dış şutlarda başarısızlık konusunda rakibiyle yarışınca farkı açamadı, Farmar’ın üçlüğü maçı uzattı: 65-65 İlk uzatma da beraberlikle geçildi, Stipanovic’in 5 faulle oyun dışı kalmasından sonra, Ivanov da pota altında etkili oldu, ikinci uzatmada galibiyet TS’nin oldu…. TS’de Stipanovic 20s- 7r, Hardy 19s- 6a, Velickovic 16s- 10r ile oynadılar. DD’de Farmar 17s, Lucas 13s- 5a, Brown 10s- 8r ile oynadılar. Lucas dışında Darüşşafaka takım halinde sadece 2 asist yapabildi.

 

 

 

 

 

 

 

                Anadolu Efes  v  Türk Telekom

 

 

 

 

 

                Anadolu Efes, Draper’ın oynamadığı karşılaşmada Türk Telekom karşısında sadece ilk çeyreği geride kapattı, diğer çeyreklerde oyunu forse eden Efes rahat bir galibiyete gitti… Janning 17s- 4a, Saric 17s- 9r, Cedi 11s- 4r- 3a, Heurtel 7s- 9r- 8a, Krstic 13s ile oynadılar. Efes takım halinde 21a/9tk ile oynadı. Telekom’da Rakovic sadece üç dakika oyunda kalabildi, McCauley 14s- 8r, Carter 11s- 6r, Valters 13s- 5a ile oynadılar. Telekom da rakibi gibi sadece 9tk yaptı ama 14a da kaldılar.

 

 

               

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

 

 

 

 

twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..