Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '15

 
Kategori
Basketbol
 

TBL Yarı Finallere Doğru

                Türkiye Basketbol Ligi’nde play-offlar çekişmeli başladı, dört çeyrek final serisinin üçü final maçına kaldı ve tüm maçları evsahibi olan takımlar kazandılar. İki maçta biten seride ise Trabzonspor Medical Park saha dezavantajına rağmen yarı finalist oldu…

 

 

 

Fenerbahçe Ülker   v   Pınar Karşıyaka

 

 

 

                Çeyrek finalde final maçında evinde turlayan iki takımın eşleşmesi bu sezon Avrupa kupalarında başarılı olan iki takımı karşı karşıya getiriyor. Fenerbahçe Ülker ile Pınar Karşıyaka üstüste üçüncü sezonda da playoff’ta eşleştiler; önceki yıl çeyrek finalde Pınar Karşıyaka ve geçen yıl yarı finalde Fenerbahçe Ülker rakip takımı süpürdüler. Bu sezon normal sezonda oynanan iki maçı da Fenerbahçe Ülker kazanmıştı, iki maç da tek haneli farklarla bitti, Fenerbahçe Ülker iki maçta da düşük tempoda kaldı ve rakibinin 70 sayı atmasına izin vermedi.

 

 

 

                Fenerbahçe Ülker çeyrek final serisinde ilk maçı rahat kazandı, ikinci maçta Galatasaray LH uzatmada kazandı, serinin son maçında ilk yarının sonlarına kadar zorlanan Fenerbahçe Ülker ilk yarının sonu ve ikinci yarının başındaki 24-3’lük seriyle farkı giderek açtı ve maçın kalanını rölantide oynayarak işi bitirmiş oldu… Fenerbahçe Ülker kuruluşundan itibaren geçen sekiz sezonda, sadece iki kez play-off çeyrek finalinde elendi, kalan altı sezonda ise ligde final oynadı, yarı finale çıktıkları altı sezonda da yarı final aşamasını geçtiler.

 

 

 

                Pınar Karşıyaka çeyrek final serisinde Banvit karşısında ilk maçta geriden gelerek kazandı, ikinci maçta büyük bir çekişme vardı, Banvit durumu eşitledi. Serinin final maçına flaş bir giriş yapan KSK ilk çeyrek sonunda farkı 20 sayıya kadar çıkardı ve bir daha rakibinin maça dönmesine izin vermedi…  Pınar Karşıyaka 2009’dan sonra üç sezon boyunca çeyrek finallerde elendikten sonra, bu yıl üst üste üçüncü kez yarı finale yükseldi. İki yarı final serisinde Galatasaray-Fenerbahçe ile eşleşen Pınar Karşıyaka yarı final galibiyetiyle tanışamadı, en son 1987’de şampiyon olmuşlardı, o sezondan sonra finale çıkamadılar…

 

 

                Oyuncuların son dönem performanslarına bakarsak; Goudelock’ın performansı dışında normal sezondan çok da farklı olduğunu söyleyemeyiz. Fenerbahçe Ülker cephesinde Nemanja Bjelica-Jan Vesely formdalar, Kenan Sipahi ve Melih Mahmutoğlu daha fazla süre alıyorlar, Zoric ilk beşe yerleşti, Goudelock ise kötü bir çeyrek final serisi geçirdi, bir an önce daha iyi oynaması gerekiyor… Pınar Karşıyaka cephesinde Dixon bildiğimiz Dixon. Diebler da istikrarlı katkı veriyor, Palacios İzmir’deki maçlarda çok etkili olurken, deplasman maçlarında aynı katkıyı veremiyor. Strawberry çok yönlü katkı veriyor.

 

 

                Serinin ilk iki maçı İstanbul’da oynanacak, ilk maç Cumartesi 16:00’da…

 

 

 

               

 

 

Anadolu Efes  v   Trabzonspor Medical Park

 

 

 

                Anadolu Efes 22 sezon sonra ilk kez çeyrek finalde elenmişti geçen sezon, bu sezon Türk Telekom karşısında ikinci maçta sürpriz sayılabilecek bir yenilgi aldılar ama üçüncü maça mükemmel başlayarak bu yenilgiyi telafi ettiler… Eurochallenge’ı son saniyede kaybeden Trabzonspor MP ise ligde son beş maçı kazanarak kulüp tarihinde ilk kez play-off yaptı, play-off çeyrek finalinde de ilk maçta deplasmanda Darüşşafaka Doğuş’la çok zorlu bir maç oynadılar, iki uzatma sonunda galip geldiler, Trabzon’da ise fırsatı tepmediler…

 

 

 

 

                Anadolu Efes’te playoff çeyrek finalinde sezon boyunca olduğu gibi yabancı kontenjanından dolayı sıkıntı yaşandığı söyleyebiliriz. Efes’in kazandığı maçlarda oynamayan Draper ikinci maçta Perperoglou’nun yerine oynadı ve takım kaybetti. Efes’te Cedi Osman kariyerinin en iyi performanslarını sergiledi, belki de beklenenin çok ötesine çıktığını söyleyebiliriz. Bu sezon en iyi oynadığı maçlardan sonra bile şut atamadığı için eleştirilen Cedi seriyi 6/9 ikilik, 9/11 üçlük ve 4/5 serbest atış isabetleriyle tamamladı, maç başına ortalama 4 ribaund alırken, 2 de top çaldı. Takımın çeyrek final serisinde bir diğer önemli dış oyuncusu da Matt Janning oldu. Sezon boyunca belki de ilk kez belli bir standartta oynayan Amerikalı seriyi 13s- 5r- 3a ortalamalarıyla geçirdi ve Cedi gibi iyi bir şut yüzdesine sahip olduğunu da not edelim. Heurtel seride 6 asist yakalarken, çok kötü şut attı. Seride 15s- 6r- 3a tutturan Dario Saric de dikkat çeken isimlerden biri oldu.

 

 

 

                Trabzonspor Medical Park, rakibi Darüşşafaka Doğuş’un Farmar transferinden sonra yaşadığı ritm kaybını iyi değerlendirdi. İki maçta da Stipanovic, pota altında Vidmar’a karşı ezici üstünlük sağlarken Dwight Hardy özellikle ilk maçta kötü bir şut günündeyken, akıllıca oynadı ve pota altına önemli asistler yaptı. Ivanov da aldığı süreleri iyi değerlendirdi, Velickovic-Marshall ikilisi de serinin en ön plana çıkan iki ismi oldular diyebiliriz, Velickovic 18s- 12r- 2a ortalamalarına sahipken, Marshall iki maçta da kenarda geldi ve 15s- 4r- 2a ortalamaları yakaladı.

 

 

 

                Normal sezondaki ilk maç dengeli geçti ve Efes son dakikalarda kazandı, ikinci yarıdaki maçta ise Efes ilk dakikalardan itibaren rakibini ezen bir performans sergiledi ama Trabzonspor’un önceki turda elediği Darüşşafaka Doğuş’a iki maçta da yenilmiş olduğunu not edelim. Bu serinin en kritik eşleşmesi, oyun kurucu pozisyonu olacak gibi duruyor.

 

 

 

                Serinin ilk iki maçı İstanbul’da, ilk maç Cuma 20:00’de…

 

 

 

 

 

 

 

 

sahinarif88@hotmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

twitter: @arifsahin1

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..