Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nin Kapısı Sanata, Sanatçıya Ardına Kadar Açık.

TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nin Kapısı Sanata, Sanatçıya Ardına Kadar Açık.
 

Mehmet Kapçak'ın "Görsel Sanatlar Eğitimi Marker Resim Sergisi" 03 Nisan'a kadar gezilebilir.


29 Mart 03 Nisan tarihleri arası Mehmet Kapçak'ın "Görsel Sanatlar Eğitimi Marker Resim Sergisi"ne evsahipliği yapan TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nin Kapısı Sanata, Sanatçıya Ardına Kadar Açık.

Bir ülke kültürü "Sanat Eseri"nde somut biçimini bulur. Bu nedenle "Sanat Eserleri" ulusların düşün hayatının görülür anıtları olduğu gibi, o ülkede yaşayan toplum varlığının da inkar edilemez delilleridir.

Biçim haline gelmemiş bir sanatın düşünülmesi olanaksızdır. Sanatsız toplumların varlığı bu nedenle söz konusu bile olamaz. Toplumların sanat tarihleri, varoluşlarının kanıtı olan anıtsal tasarımlarının muhasebesidir.

Geçmişte "Sanat Eseri"nden yoksun toplumlar "Egemen Devlet" olarak sürekli yaşama şansına sahip olamamaktadır. Sanat kültürü zengin bir geçmişi olan toplumlar ise kendi "Egemen Devlet"lerine sahip oldukları gibi egemen yaşama güçlerini de yitirmemekteler.

İşte böylesine YAŞATICI bir gücü bünyesinde taşıyan "Sanat Eseri"ne, çağımız toplumlarının önem vermesi bundandır. Bu gerçek saptanınca toplumların varlıklarını kanıtlayan "Sanat Eseri"ni çağımızda birbirlerine tanıtma yarışına girmelerinin nedeni daha bir açıklık kazanmaktadır.

Günümüzde "Özel Sanat Galerileri"nin bir bir açılıp kapanmak zorunda kaldığı bir dönemde; yöneticiliği örnek alınabilecek TBMM Mustafa Necati Kültür Evi Müdürü sayın Adem ÇANKAYA ile eğitilmiş göze sahip sayın Tuğba ERKAN'ın ev sahipliğinde TBMM Mustafa Necati Kültür Evi'nin, sanat eserlerini tanıtmada "Mihenk Taşı" olacağı şüphe götürmez bir gerçek olarak görülmekte.

Sanata, sanatçıya verilen değer görevlilerce böylesine içten olunca; TBMM Mustafa Necati Kültür Evi "Kültür Sanat ve Yayın Kurulu Başkanlığı Sergi Salonu" "Dünyaca Ünlü Resim ve Heykel Sanatçıları"mızın ilgi odağı olacağı kaçınılmazdır.

http://mehmetkapcak.net

 
Toplam blog
: 78
: 1725
Kayıt tarihi
: 07.05.07
 
 

1947 yılında Mazıdağı'nda doğdu. İstanbul İlköğretmen Okulu'ndan mezun olduktan sonra; İstanbul A..