Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '11

 
Kategori
Siyaset
 

TBMM si Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve yumurta şenliği

TBMM si Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve yumurta şenliği
 

resim www.beykent.edu.tr adresinden alınmıştır


Ak Partili ve  TBMM si ve Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu bir yıl önce Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde vermiş olduğu bir konferans sırasında öğrenciler tarafından yumurtalı saldırıya uğramıştı. Bir yıl sonra Ankara'da Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'nun Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde maruz kaldığı yumurtalı saldırıyı Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Cebeci Kampüsü önünde pasta keserek ''Yumurta şenliği'' adı altında kutladı.

Yumurtalı saldırıyı televizyonda ben de izlemiştim ve izledikten sonra gözümden yaş gelene kadar gülme krizine girmiştim. Aklıma geldikçe de hala gülerim.

Beni en çok güldüren Burhan Kuzu'nun yediği yumurtalar değil, yumurtaları yememek için elleriyle kendisini korurken öğrencilere yetiştirdiği laftı. Burhan Kuzu öğrencilere ''Bu yumurtaları bana atacağınıza yeseydiniz kafanız daha çok çalışırdı'' demesi beni gülme krizine sürükledi. Burhan Kuzu  genelde hukukçuların sahip olmuş olduğu bir özelliği yani ne kadar hazırcevap bir insan olduğunu bence bu olayla göstermiş oldu. Burhan Kuzu bana göre bu olayla akıllara kazınmıştır. Burhan Kuzu'yu seversiniz, sevmezsiniz ayrı bir konu ama bence olay anındaki göstermiş olduğu hazırcevaplıkla kendini aşmıştır ve akıllarda kalmıştır.

Bir de ''Öğrencidir, ne yapsa yeridir '' diyebilseydi ve onların saldırısını görmemezlikten gelseydi büyük bir olgunluk gösterseydi hafızalara iyice kazınacaktı.

Kürsüye çıkıp topluma konuşan insanların  yaptığı konuşmalar bazen akıllardan yıllar geçse bile hiç silinmez, olumlu ya da olumsuz olarak. Hele eski Başbakanlardan Tansu Çiller'in kürsüde konuşurken mükemmel yerine PERFECT demesi hiç aklımdan silinmemiştir. Ona da gülerim ama acı acı gülerim.

Akılda kalmak ama nasıl bir yöntemle. Galiba önceden planlanmamış ve ani reflekslerle söylenen sözler ve davranışlar daha çok akılda kalıyor ve insanları daha çok etkiliyor olumlu ya da olumsuz yönde.

Şen ve esen kalın.

Sibel Koçarslan

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..