Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

TC Hükümetinin Hamas gibi bir terörist grubu muhatap alması kabul edilemez

TC Hükümetinin Hamas gibi bir terörist grubu muhatap alması kabul edilemez
 

Bu Canlar İsrail hükümetinin seçimlerde başarı hırsına Hamasın varlığının sebebi uğruna verildi.


Filistinde yaşanan insanlık dışı durum İsrailin gözü dönmüş bir durumda resmen katliam yapmaya başladığı gözler önünde. Bu acı tabloyu başlatıp mazlumu oynayan teröristi Hamas’ı bir devlet’e muhatab kabul etmeyi gerektirmez. En az İsrail kadar suçludur hamas.

TC hükümeti bir devlet olmanın geregi olarak öncelikle bir teroristle muhatab hükümet arası farkı korumalı diye düşünüyorum. Elfetih grubuyla hamas arasındaki seçim silah gölgesi altında yapılmış ve silahlı güç olarak İran destekli hamas’ın üstün olması nedeniyle sandığada durum hamas olarak yansımış. Hamas legal olarak filistin halkını temsil edemez. İsraille ateşkes boyuncada şeriat yönetiminin baskısı ve filistin halkındaki memnuniyetsizlik sorunlardaki çözümsüzlük nedeniyle itibar yitiren hamasın kurutuluş’u zaten böyle bir durumdu. Bu durumu yaratmak içinde elinden geleni yaptı. İsrail topraklarına karşı yapmış olduğu roket saldırılarıyla suskun duran cani İsrailin eline bile bile koz verdi. Düşünün bir kere bir komşu ülkeden farzetki Sınır istanbulla ve dibinde 20 Km kenarından birileri senin halkın üzerine roket saldırısı yapıyor. Ve bunuda komşu ülkenin yönetimi olduğunu ilan eden HAMAS teröristleri yapıyor. Bu durum çok mu masum bir durum.

Sivil topluma yönelik saldırılardan büyük zararlari soykırım görmüş, bir halk olan yahudi toplumuda yaşadıklarını unutmuş görünüyor. İktidarda bulunan hükümetlerinin insan haklarını hiçe sayarak yapmış olduğu haklı savunma tepkisinin boyutları haddini aşmış olduğunu görebilmeli ve büyük bir coğunluk desteğiyle kendi hükümetlerine karşı eylem yapmaları zamanı gelmiştir ve geçiyorda.

Dünyanın yapması gerekende düşüncem itibarıyle derhal barış gücü oluşturup gazze bölgesine girilmeli. Bu barış gücü müslüman ülke askerleri ağırlıklı olmak kaydıyla oluşmalı. Filistin halkını önce İsrail zulmünden kurtarmalı sonra da HAMAS teröristlerinin elinden kurtarmalı. Bizim hükümetimiz ise ne diyor; Hamas'ın ateşkes şartlarını BM 'e götürecekmiş. Sen bırak teroristin şartını da BM 'den barış gücü çıkarılması için mücadele ver. Filistin halkına daimi barış insanca yaşama hakkı için oraya BM Askeri gücü gitsin. Halkı hem İslamı teroristlerden hem de İsrail'den korusun.

Burada öncelikle AKP hükümetini kınıyorum. Terörle uğraşan bir ülke olarak HAMAS gibi terörist bir gücü muhatap kabul etmesini kınıyorum. Silah gücüyle Filistin halkı üzerinde hakimiyet kurmuş olan Hamas silah gölgesi altında yapılmış bir seçimde iktidar olmuş. Ama düşman ne olursa olsun yandaki komşu ülkeye bir terörist gibi roketler atıp sonra sivil halkın arasına kaçmış bir topluluğu benim Devletimin muhatap kabul etmesini aklım almıyor.

Filistin halkının yaşadığı İsrail zulümünün baş sorumlusu HAMAS ve İRAN dır.

 
Toplam blog
: 44
: 2426
Kayıt tarihi
: 30.08.08
 
 

Yaşamak buysa yaşıyoruz işte, hayat bir mücadele ve ben de bu mücadeleyi elimden geldiği şekliyle ve..