Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '13

 
Kategori
Güncel
 

T.C. sanal dünyayı hoplattı..!

T.C. sanal dünyayı hoplattı..!
 

T.C. ibaresi kaldırılıyormuş! Bakınız '–muş' diyorum! Zira yok böyle bir dünya, yok böyle bir medya! Ancak yine de haberi pişirip-yayan şu sanal âlemin ikoncanlarını canı gönülden kutlamak gerekir! Zira adamlar sanal âlemi gümbür gümbür sallandı! Millet böylece vatanı bir kez daha kurtardı! 

Yani her zamanki gibi gaza gelip dolmuşa binen binene! Zira özellikle Facebook'da kullanıcılar isimlerinin önüne T.C. kısaltması koyarak konuyu protesto etmişler. Diğer yandan bazılarının da T.C. yazısı arasındaki noktalama işaretlerini unutarak, sadece ‘TC XXX' olarak; coşkun tadında ortalıklarda dolaştığı da dikkatlerden kaçmamış!
 
Neyse biz asıl konumuza dönelim! Bakalım bu iddialara hükümet kanadı nasıl cevap vermiş;
 
-Egemen Bağış twitter hesabından; “T.C. ibaresinin ancak Türkiye cumhuriyeti ile değişebileceğini” söyleyerek, sosyal medyada fitne çıkarmaya çalışanlara inanılmaması gerektiğini dile getirmiş…
 
-Sağlık Bakanı Müderisoğlu;  "Sağlık kuruluşlarından Türkiye Cumhuriyeti ibaresinin kaldırılmasına ilişkin iddiaları nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorununa, "Bugün için veya ben bakan olduğum dönemde hiçbir sağlık kuruluşunda T.C. tabelasında herhangi bir değişim veya kaldırma söz konusu değil. Ama bu anlamda olay nedir diye baktığımızda kanun hükmünde kararname ile Kamu Hastaneler Kurumu ve Halk Sağlığı Kurumu kurulunca bunlar Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'nın kurumları haline geldiği için kurum tabelaları şekline dönüşmüştür. Dolayısıyla T.C. Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'dır esas bu anlamda temsil. Kurumların başında T.C. ifadesinin olması bakanlığın önündedir T.C. ifadesi. Bu 1 yıl önce yapılan kurum değişikliği Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu ve Halk Sağlığı Kurumu. Bunu bugün stratejik olarak birilerinin böyle bir konjonktürde taşıyor olması da arkasında esasında ciddi bir art niyeti taşır. Çünkü o anlamda bir tabela değişikliğinin fotoğrafının koyanlar altına da tarih koyması lazım. Medyanın bu anlamda etik davrandığını ve medya etiğine uygun bir tavır sergilediğini kamuoyu bilsin." diye cevaplamış.
 
Bu haberlerin kimler tarafından servis edildiğine bakıldığında, işin arkasında iki kafadarın olduğu görülmüştür. İsteyenler bu ikoncanların aralarında yaptıkları konuşmanın kayıtlarına şu sitelerden ulaşabilirler!
 
 
 
Özellikle sanal ortamda paylaşılan "Sağlık ocaklarından T.C. ibaresi kaldırılıyor" başlıklı haberin de 2013 yılında değil, 2012 yılında tebliğ edildiği anlaşılmıştır! Zaten asıl şaşılası neden bu haberin o zaman değil de şu kaotik ortamda servise verildiğidir. Yoksa bunun arkasından ikoncanlar değil de yine morcivert Türkler mi saklanmıştır! 
 
 
Bu iddialar dışında bazı kafadarların olayda bizim de katkımız olsun tadında yeni haberler ekledikleri de görülmüştür. Bunlar arasında en dikkat çekense, "T.C. Ziraat Bankası Logosundan T.C. ibaresinin silinmiş olduğuna dair" iddialardır! Yapılan incelemelerde bu haberlerin de gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır. Zira Ziraat Bankası yaptığı açıklamada, yazı karakterinde değişime gidildiğini, yazının küçülerek modernize edildiğini, ancak logonun üzerindeki başak ambleminde  “T.C.” yazısının zaten mevcut olduğunu ifade etmiştir.
 
 
Diğer yandan , %40’ı İş Bankası munzam sandık vakfına, %28’i Atatürk adına Cumhuriyet halk partisine, %31 de halka ait olan İş Bankasının, T.C. Logosuna veyahut yazısına sahip olmadığı anlaşılmıştır! Bakınız: 
 
 
Neyse konuyu şöyle bitirelim, ananem hep derdi , "evladım sakin olun, heyecanlanmayın, her salatalığım taze diyenin peşinden tuzlukla koşmayın!" 
 
Kutay Bilgehan
 
Toplam blog
: 35
: 4626
Kayıt tarihi
: 15.01.13
 
 

İzmir doğumluyum, İstanbul'da yaşıyorum. Şirketlere, ' insan kaynakları ve bilişim teknolojileri'..