Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

TDP polisleri tam gaz devam!

TDP polisleri tam gaz devam!
 

TDP polisleri tam hız devam!

Toplum Destekli Polislik, bu kez bir anaokuluna girdi; çocuklara hem öğretti, hem de onlardan ilginç oyunlar öğrendi!

Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Desteklik Polislik Büro Amirliği, çocuklara polislik mesleğini tanıtmak ve sevdirmek, onları KANKA polis uygulaması hakkında bilgilendirmek, suç ve suç unsurlarını tanıtarak, korunmalarını sağlamak amacıyla uygulamakta olduğu çeşitli projeler kapsamında ilk kez bir anaokulunu ziyaret etti.

Daha önce ilk ve ortaokullar, liseler ve çeşitli özür derecelerine sahip çocukların eğitim aldığı özel eğitim kurumlarını yerlerinde ziyaret eden veya bu kurumlar için farklı mekânlarda çeşitli etkinlikler düzenleyen Beykoz TDP polisi, ilk kez bir anaokuluna giderek, buradaki çocuklara polislik mesleğini tanıttı.

Çocukların oyun enerjisiyle yarışmak zor zanaat!

Beykoz Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde görevli polis memurları Levent Yeşilyurt ve Kerime Alpay’ın çocuklar ile birliktelikleri ise görülmeye değerdi! Özel Beyhan Gülücük Anaokulu’nda beş yaşındaki öğrencilerin oluşturduğu ÇALIŞKAN ELLER sınıfında çocukları eğitmek ile kalmayıp onlarla oyunlar da oynayan Yeşilyurt ve Alpay’ın enerjileri, miniklerinkiyle yarışmakta birazcık zorlanmadı değil!

İlk durağımız, “ Çalışkan Eller Sınıfı”

ÇALIŞKAN ELLER sınıfına girişlerinde, Nilay öğretmen eşliğinde kendilerini beklemekte olan miniklerin uzun “ merhabaaaa”larıyla karşılanan Levent abi ve Kerime abla, işe ilkin kendilerini ve mesleklerini tanıtmakla başladılar.

Miniklerin “kanka”ları!

Anaokulu öğrencilerine Çocuk Polisi uygulamaları kapsamındaki “KANKA Polis” ile ilgili bilgiler aktaran Levent Yeşilyurt, kendisini merakla dinleyen miniklere, “ Biz sizin en yakın arkadaşlarınızız. Bizden korkmayacaksınız; bizi gördüğünüz zaman yanımıza geleceksiniz” öğüdünü verdi.

KANKA Polisi’nin çocuklar ile birlikte vakit geçirmeyi sevdiğini söyleyen Yeşilyurt, daha sonra meslektaşı Alpay ile birlikte miniklere, Emniyet Müdürlüğü’nce özel olarak hazırlanmış uygulama kitabını dağıttı.

Biraz çabayla dedektif oluverdik!

Miniklerden birinin KANKA Polis kitabını görünce, “ hediye gelllmiş, kitaaap!” şeklindeki sevincini paylaşan biz büyükler de, merakla KANKA Levent’i dinlemeye devam ettik.

Kitabın 17. sayfasındaki KANKA Polis resmini boyayanlara, CABBAR DEDEKTİF diploması verileceğini öğrenince ise oldukça heyecanlandık! Gerçi içimizden bazıları büyüyünce asker olmak istiyordu ama olsun!

KANKA Polis’in bulunduğu sayfaya ulaşmak için kitabın sayfalarını merakla çeviren bizler, bu soluk arkadaşı renklendirmek üzere boyama kalemlerimize canhıraş uzanmaya başladık. Ne de olsa bu işin sonunda dedektif olmak vardı! Üstelik, diplomayı alırken minik bir çikolatayı da hak ettiğimizi öğrenince, boyama yapmanın rengi daha bir değişti!

Galoş giymiş KANKA!

Bizim KANKA polisimizin kıyafetinin rengi, KANKA Levent ile KANKA Kerime’ninkinden daha farklıydı gerçi! Mesela, çocukların “ bizi gazeteye çıkaracakmışşş!” şeklinde tarif ettikleri ben, sarı saçlı KANKA Polisimin ayakkabılarına turuncuyu lâyık gördüm! KANKA Levent ise, miniklerden birinin açık mavi renkte boyadığı ayakkabının hayalindeki polis ayakkabısı olduğunu söyledi! Meğer minik ressamımızın bu rengi seçmesinin sebebi, KANKA’nın ayağına galoş giymiş olmasından kaynaklanıyormuş!

Diploma hatırası!

Boyamalarını tamamlayarak CABBAR Dedektiflik diplomasını almaya hak kazanan bizler, akabinde çikolatamızı da hemen kapmayı unutmadan, KANKA Levent ve KANKA Kerime ile tek tek diploma hatırası birer fotoğraf çektirdik!

İyilik için çalışacak cabbar dedektifler

Bakın, Emniyet Müdürlüğümüz’ün boyama eğitimini başarıyla tamamlayan biz çiçeği burnunda CABBAR DEDEKTİF’lere lâyık gördüğü diplomamızda neler yazıyor:

“ Bu çok zor bulmacaların bulunduğu kitapçığı başarıyla bitirerek, cabbar bir dedektif olduğunu kanıtladın. Bu diploma ile artık sen de bizden birisin. Yeni görevin arkadaşlarına ve ailene kanunlar çerçevesinde doğruları anlatmak ve iyilik için çalışmak. Yeni görevinde başarılar.” İmza: İstanbul Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü.

Bu kadar çalışmak yeter!

E, bu kadar çalışmak yeter; minikler boyama yaptı, yoruldu. Koca bir dedektiflik diploması almak öyle kolay iş değil! Biraz eğlenmeyi hak ettiler! Hep büyükler mi bir şey öğretecek? Şimdi, KANKA Kerime ile KANKA Levent’in “Hoki Poki” dansını öğrenme zamanları!

Öğretmenimiz Nilay’ın yönlendirmesiyle KANKA’larımız miniklerin hareketlerini tekrarlıyorlar. Fondaki müzik de pek hareketli doğrusu!

Çullanın KANKA’lara!

Sırada ne var? Tren oyunu eşliğinde “Tekrar Oyunu!” Trenin başını çeken KANKA Levent bir de miniklere hangi hareketi yaptıracağını bilebilse! İyi ki Nilay öğretmen var, o da olmasa! Çığlıklar eşliğinde oynanmazsa olmaz bu oyunun sonunda ise sıra, Levent abi ve Kerime ablanın üzerine çullanmaya geliyor!

Polis kıyafetini anlattı

Bunca gülüşme ve çığlığın arasında eğitim de ihmal edilmiyor tabii! Çocuklara, polis kıyafetinin içerisindeki koruyucu hakkında bilgiler veriliyor. Minikler, kıyafetin içerisindeki bu koruyucunun, motorsiklet kullanan polis abi ve ablalarını düşmelere karşı koruduğunu öğreniyorlar.

Kızlar, marifetlerini sergilediler!

Bu hengâme içerisinde bazı minik bayanlar, ne kadar esnek bir vücuda sahip olduklarını gösteriyorlar bize! Kızlarımızın, sergilemiş oldukları bu jimnastik başarılarını ileride olimpiyatlarda birer madalya ile taçlandırmalarını diliyoruz biz de içimizden.

Bu arada kızlardan Azra, bacaklarını hediye KANKA klasörünü sallamak yani KANKA’yı uyutmak üzere kullanıyor!

Ya içlerinden biri günün birinde kaybolacak olursa?

Eğitime devam… Ya bu sevimli miniklerden biri, bir gün kaybolacak olursa? O zaman ne yapılacak? Alo bir- beş- beş (yani 155) aranacak. Peki telefonun karşı ucundaki polis abi veya abla ile ne konuşulacak?

Bu sorunun cevabı kolay! Uygulama yapalım! Evet uygulama yapılıyor. Gönüllümüz Sadık Berk, Levent abisinin telefonundan bir- beş- beş’i arıyor. Kerime ablanın telefonu çalıyor. Levent abi başka bir odada, hattın diğer ucunda Sadık Berk’e “ Bir beş beş’i niçin aradığı” sorusunu yöneltiyor. “ Ben kayboldum” diye cevap veriyor Sadık Berk.

Bunun üzerine KANKA Levent, Sadık Berk’e korkmamasını ve yabancılarla konuşmamasını söylüyor. Ondan kendisi hakkında “ adı-soyadı, adresi, anne ve baba adı, okulunun ismi, nerede yaşadığı” gibi tüm bilgileri de aldıktan sonra, polislerin az sonra kendisine ulaşacağını belirtiyor.

Tabii bu arada Sadık Berk, işi biraz karıştırıp bir-beş-beş’in ucundaki abisine bir karşı soru yöneltiyor: “ Sen nerde oturuyorsun?” Ama polis abi tecrübeli, olay da ciddi; Sadık Berk’i yönlendirmeye devam ediyor: “Polis abilerin gelene kadar yoldan geçen, tanımadığın hiç kimseyle konuşma, ‘seni babana götüreceğim’ diyen biri olursa, inanma; telefonunu da kapama, açık tut.”

Sırada SEVİMLİ DAHİLER var!

Tüm bu keyifli ve bilgilendirici dakikaların sonrasında yorulan ÇALIŞKAN ELLER sınıfının miniklerine veda edip dört yaş öğrencilerinin oluşturduğu SEVİMLİ DAHİLER sınıfına doğru yol alıyoruz. Burada, Dilek öğretmenin gözetiminde küçük taburelerine oturmuş vaziyette polis abi ve ablalarını bekleyen miniklere de polislik mesleği ve KANKA’lar hakkında bilgi veriliyor.

Kendilerine Emniyet Müdürlüğü’nce özel olarak hazırlanmış bulunan boyama kitapları dağıtıldıktan sonra ise nasıl birer CABBAR POLİS olabilecekleri anlatılıyor.

Örnek babında olmak üzere Emirhan’a boyama yaptırılıyor ve kendisine alkışlar eşliğinde CABBAR POLİS DİPLOMASI verilerek, polisliğe ilk adımı atması sağlanıyor. Bu arada o gün sınıfta olmayan arkadaşlarına da kitap verilmesini hatırlatan Önder’in bu örnek davranışının KANKA Levent tarafından ödüle layık görülmesi üzerine, kendisine ve üç arkadaşına da diplomaları imzalanmak suretiyle takdim ediliyor.

Veda zamanı

Daha sonraki günlerde kendileriyle bir araya gelip oyun oynayacakları sözünü veren KANKA Levent ve Kerime, SEVİMLİ DAHİLER’e veda edip Özel Beyhan Gülücük Anaokulu’ndan ayrılmak üzere minikler ile el sallaşıyorlar.

Meğer önce korkmuşlar!

Uğurlanırken anaokulunun öğretmenlerinden öğreniyoruz ki, miniklere okullarına polis geleceği söylenince, ilkin korkmuşlar! “ Polis gelecek, bizi götürecek” demişler birbirlerine. Ancak KANKA’ları görünce, onlarla konuşup oynayınca, e bir de onlarla meslektaş olunca bu korku tarihe karıştı!

Üstelik öğretmenlerden birinin deyişiyle, TDP polisleri, bu ziyaretin sonunda sadece çocukların değil, “büyük” çocukların dahi kafasındaki polis imajını yıkmayı başardı!

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

haber foto galeri için: http://www.beykozguncel.com/1897-tdp-polisleri-tam-hiz-devam.html

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..