Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '15

 
Kategori
İnançlar
 

Tebâreke (Mülk) Suresi’nin ikramları

Tebâreke (Mülk) Suresi’nin ikramları
 

Surenin ilk ayetinde kutlama, tebrik etme, övgü dolu ifadeler yer almaktadır.

Bu suredeki esas anlatı, ilâhi bildirim, hikmeti ilâhi, muradullah; L ve K başlangıçlı Esmâ’ül Hüsnalar’ın önemlerine yönelik övgülerdir.

Daha ötesi L ve K harflerine ilişkin Esmâ’ül Hüsnalar’ı şahsında yaşam katmayı başarmış olan bireye, Malik’ül Mülk c.c. ve Melik c.c. esmaları öncelikli olmakla birlikte M kapsamlı esmaül hüsnaların tecellilerinin ikram edildiğinin müjdesi verilmektedir. M, esmalarıyla ödüllendirilen takva sahibi nitelikli insana Cenabı Allah c.c. tarafından yapılan kutlama mesajıdır. Kuşkusuz, diğer tüm bireyler adına da bir rol model sunumudur.

Surenin okunması ile eş zamanlı L, K ve M başlangıçlı Esmâ’ül Hüsnalar’ın donanımları (tecellileri) okurda ve de okurun yaşantısında aktive olurlar.

MÜLK: Mal, varlık, emlâk, gayrimenkul, hazine, ülke, toprak, yurt, servet, taşınmaz, eşya, yer, para, akça. Hüküm ile bir şeyin zabtı ve tasarrufu. İzzet, azamet, şevket, üstünlük. Bir şeyin dış yüzü. İnsanın sahip ve mâlik olduğu şey. Akıl sahiplerini tasarruf etmek. Mâlik olmak. Tam bir hâkimiyyetle, her şeyin kendi mertebesinde, o mertebeye münâsib ruhu, canı, hakikati. Bir şeyin iç yüzü, iç ciheti. Hükümdarlık. Saltanat. Egemenlik. Hâkimiyet. Melekût âlemi. Özellikle, dört büyük meleklerden olduğuna inanılan Mikâil a.s.’ın destekleri, yardımları, hizmetleri, tasarrufları. Nimet. Olanak. Vesile, fırsat, sebep, araç. Fırsat bulmak, denk gelmek. Malik’ül Mülk c.c. ve Melik c.c. esmalarının yaşamsallıkları (tecellileri).

Bereket, Mübârek, Tebrik.

BEREKET: Bolluk, dirlik, rahatlık, zenginlik, varlık, feyiz, verim, düzen, sevinç, bayındır, dinginlik, erinç, huzur, barış.

BERK, Bârik: Şimşek, güçlü ışık, taç, sağlam, metanetli, çelik gibi, çakı gibi, enerji dolu, çetin, sımsıkı. Işıltılı. Şimşekli bulut. Yıldırım parıltısı. Burak. Kutsal. Tanrısal.

1.) L, K ve M esmalarının mutlak sahibi olan, Allah c.c.

2.) L, K ve M donanımlı insan.

3.) L, K, M etkileri (tecellileri).

4.) L,K ve M nitelikli yer, makam, kat, konum, evre (zaman), evren (varlıklar).

L; Lâ ilâhe illallah ve Lâtif c.c.

Mü; Önemli, öncelikli, üstün, belirgin,egemen, seçkin, MİM. ‘Ü’; 7. Dereceden üstünlüğü olan, en yüce, 7. kat sema, ruhsal ilerleyişte en üst safiye kemâlât makamı. Bir şeyin, bir kişinin, bir konunun, bir konumun olabileceği en üst derece. Fenafillah. Tepe, taç.

İstifade edilmesi dileklerimle.

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..