Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Tebrik

Tebrik
 

Salih Arıkan


Bilecik/Bozüyük Engelliler Dayanışma Derneği ağır engellilere psikolojik destek hizmeti başlatmış ve ilçe sağlık müdürlüğü de destek vermiş.

Koca koca şehirlerde yapılmayan bu hizmetin ilçemizde olması çok güzel. Ne yaşarsanız yaşayın onun sizdeki karşılığı önemli. Yani siz ne hissediyorsunuz yaşadıklarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz o önemli.

Engellilere ve ailelerine Pskolojik destek çok önemli bireysel ve gurup terapileri aile danışmanlığı hizmetleri artırılmalı. Tükenmişlik sendromu yaşayan aileler var. Tatil nedir bilmeyenler var. Belediyeler ve merkezi hükümet bu konularda politikalar oluşturulmalı. Konfederasyonun ayvalık etkinliği ve bazı belediyelerin tatil ve kamp etkinlikleri var. Ama bu işler devlet politikası haline getirilmeli. avrupada siz tatile gitmezseniz görevli gelir ve nedenini sorar.

Engelliler önce dışarı çıkabilmeli. Yıllardır güneşi görmeyen engelliler var. Siz agorafobi nedir bilir misiniz? Bir müddet dışarı çıkmayın belirli bir zaman sonra hiç çıkmak istemezsiniz. Psikolojik destek aile danışmanlığı engelliler ve ailelerinin tatil kamp ve benzeri moral eğitimlerine ihtiyaç var.

Bu konuda siyasilere çağrıda bulunalım. Devlet politikası olsun. Engellilerin daha çok sanat spor ve rahatlatıcı etkinliklerle buluşması gerekiyor. Şöyle yüzmeye gitmek ne güzel olur. Bir de denizde yönü şaşırmak olmasa. Sahile giderken başka yerlere kulaç atmak olmasa kim bilir belki de görmeyenlerin denizde yüzerken yönlerini tayin edecekleri bir teknoloji gelişir.

İzmir'de bireysel ve gurup terapisi gezi vesayir ihtiyaç isteyen aileler olursa elimizden geldiği ölçüde yerel yönetimler ve merkezi idareyle iş birliği yaparak farklı etkinlikler planlayabiliriz.Talep anahtar kelime. Sizler hangi eğitimleri almak isterseniz biz buradayız kendini geliştirmek isteyenlerin evidir Beyazay.
Salih Arıkan,Tel: 0506 514 96 93

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..