Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Tebrikler 10 bin TL kazandınız!!!

Cep telefonunuza bir mesaj geliyor. Bir de bakıyorsunuz ''Tebrikler, ........ Firması' nın düzenlemiş olduğu kampanyadan 10.000 TL para ödülü kazandınız. Bilgi için lütfen bizi arayın '' yazıyor.

Büyük bir heyecanla arıyorsunuz verilen numarayı. Karşınıza çıkan kişi kampanyadan para kazandığınızı bu parayı alabilmek için bazı soruları olduğunu ve bu soruları cevaplamanız gerektiğini belirtiyor. Siz de işin ucunda 10 bin TL olduğu için sorulan soruları cevaplamaya başlıyorsunuz. Telefon numarası, ev adresiniz ve hatta annenizin bekarlık soyadına varana dek... Sonra, işte asıl olay o zaman başlıyor; bu parayı ................ bankasının bilmem ne şubesine yatıracaklarını ancak öncesinde kendilerine bilmem ne kadar kontör - bilmem ne kadar diyorum çünkü; ne kadar istedikleri tamamen sizin saflığınıza kalmış - göndermeniz gerektiğini vurguluyor. Siz de örneğin 250 kontör şifrenizi gönderiyorsunuz. Karşılığında size düzmece bir şifre veriliyor ve bankaya gidip parayı çekebileceğiniz söyleniyor. Siz de büyük bir heyecanla 10 bin TL kazanmış olarak bankaya gidiyorsunuz. Bankada karşınıza büyük bir hayâl kırıklığı çıkıyor. Olan sizin kontörlerinize oluyor. Bizzat bana başvuran müşterilerden duyduğum en yüksek kontör transferi bu güne kadar bir defada 4 bin kontör olduğu, diğerleri cabası.

Aman siz, siz olun böyle bir mesaj alırsanız sakın inanmayın. Lütfen çevrenizdeki insanları da bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı mutlaka bilgilendirin.

Sevgiyle...

 
Toplam blog
: 106
: 1391
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

1976 Adana doğumluyum. Cumhuriyet Üniversitesi İşletmecilik bölümü mezunuyum. Evliyim. Adem Hamza..