Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Temmuz '09

 
Kategori
Futbol
 

Tebrikler Arda...

Tebrikler Arda...
 

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme rövanş maçında Kazakistan temsilcisi Tobol'u 2–0 yenerek 3. ön eleme turuna katılmaya hak kazandı. Galatasaray maça yine kötü başladı. Arda ve Serdar Eyiliğin çabalarıyla pozisyonlar üretmeye çalışan Galatasaray bir türlü Tobol defansını aşamadı. İkinci yarı yine katı defans anlayışıyla sahaya çıkan Tobol karşısında Galatasaray, 64. dakikada bir duran top organizasyonu sonucunda M.Sarp ile golü buldu. Bu dakikadan sonra Tobol biraz hücum oynamaya başladı ve Galatasaray’ın da 60. dakikadan sonra çökmesiyle bir kaç pozisyon buldular fakat bunların hiçbirinden sonuç alamadılar. Maçın son dakikalarında ise yine bir duran toptan köşe vuruşundan Ardanın yaptığı ortaya Servet iyi yükseldi ve maçın skorunu belirledi.

Galatasaray Rijkaard'ın oynatmak istediği bu sisteme alışmakta zorlanabilir. Bu sistemde oynamak için oyunun her iki yönünü de oynayabilen yetenekli orta saha oyuncularına ihtiyaç vardır. Galatasaray'ın orta sahasına baktığımızda çok defansif oynayan M.Sarp ve Ayhan ikilisi hücuma hiç destek veremediler. Özellikle Ayhan'ın biraz daha hücuma destek olması lazım. Eğer Galatasaray bu tarzda yani oyunu iki yönlü oynayabilen yetenekli bir oyuncu almazsa bu sistemde biraz sıkıntı çekebilir. Orta sahada ki bu problem dışında fazla eksiği yok aslında Galatasaray'ın. Defansta Sabri, Gökhan, Servet ve Hakan dörtlüsü çok iyi ve uyumluydu. İleride ise Baros, Arda, Serdar, Yaser ve sonradan oyuna dahil olan Kewell ve dün ki maçta son dakikalarda oyuna giren Nonda ile yeni transfer Keita ile bu sezon hücum oyuncuları konusunda sıkıntı olmaz.

Dün ki maça baktığımızda evet belki sahada kötü bir futbol vardı ama ben Galatasaray'ın biraz daha zamana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta hala tam olarak Galatasaray'ın ideal on birini izleyemedik. Bu tarz maçlarda da benim için önemli olan istediğini alabilmektir. Ben özellikle Tobol maçında Arda ve Serdar Eyiliğe bayıldım. Messi'yi izlerken çok keyif alıyorum bir de Ardayı izlerken keyif alıyorum. Arda hakikaten ona verilen kaptanlığı ve 10 numaralı formayı sonuna kadar hak ettiğini bir kez daha ispatladı. Serdar ise gerçekten çok rahat ve isabetli ortalarıyla geleceğin yıldız adaylarından biri olabilecek kalitede bir oyuncu.

3. ön elemedeki rakibimiz ise İsrail'in Maccabi Netanya takımı oldu.

Saygılarımla...

 
Toplam blog
: 59
: 798
Kayıt tarihi
: 25.02.09
 
 

Hayat futbola fena halde benzer. Futbol, şahsi beceri gerektirir; ama aslında toplu oynanan, insa..