Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '08

 
Kategori
Futbol
 

Tebrikler Galatasaray, geçmiş olsun Fenerbahçe

Tebrikler Galatasaray, geçmiş olsun Fenerbahçe
 

"Yiğidi öldür, ama hakkını yeme" demişler. Derbiyi kazanan, daha da önemlisi kazanma azmiyle oynayan Galatasaray, en büyük rakibini mağlup ederek bu yılki şampiyonluğu haketti. Tebrikler...

Araba devrildikten sonra yol gösteren çok olurmuş derler ya... Artık Fenerbahçe için, "yok şöyle olsaydı, ya da böyle olmasaydı" gibi bahaneler üretmeye gerek yok.

Aslında şampiyon dediğin rakiplerini birer birer yenmesini bilmeli ve bileğinin hakkıyla bu ünvanı almalı. Rakibin zayıflığından yararlanılarak kazanılan şampiyonluklar bu yüzden hiçbir tat vermez.

Gerçi bizim derbilerden yana durumumuz pek de kötü sayılmazdı ama, boşuboşuna hiç olmayacak takımlara karşı puan kaybettik. O puanları arayacağımız o günlerden belliydi.

Bu tür organizasyonlarda, son dakikaya kalmadan tedbirli davranmak, her fırsatı değerlendirerek, işi garantiye almak gerekir. Fenerbahçe bunu biraz beceremiyor gibi, en azından bu yıl öyle oldu.

Zaten sürekli şampiyon olunacak diye bir kural yok. Bu iş sırayla takımlar arasında paylaşılmasa, rekabet de olmaz, bu işin tadı da çıkmaz.

Çıkmayan candan ümit kesilmez misali bazı arkadaşlarımız hâlâ son iki maçta neler olabileceğinin hesabını yapıyorlar.

Bir kere sizin alacağınız puanlar size yetmiyorsa, ümitlenmek beyhudedir. Rakibiniz iki maçı kaybedecek, siz iki maçı kazanacaksınız... Matematiksel olarak mümkün gibi görünse de geometrik (!) olarak böyle bir şey olmaz. Olsa bile bu bir taraftar olarak bana keyif vermez.

Averajla lider olarak çıktığın bir maçtan, liderliğe yakışır bir oyun göstermeden mağlup ayrılıyorsan, zaten sen şampiyonluğu haketmemişsin demektir. Bırak hakedenler kazansınlar ve keyfini çıkarsınlar...

Bir başka bahara yeniden ümitlenmek umuduyla bu sezonu hüzünle kapatıyoruz sevgili Fernerbahçeliler... Geçmiş olsun...


 
Toplam blog
: 859
: 979
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu, ekonomik..