Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '19

 
Kategori
Futbol
 

Tebrikler Milli Takım

Çok mutlu, çok gururlu, çok onurlu, çok sevinçliyiz...  Savunmayla tarih yazdık....

Sevgili Okurlarım.., A Milli Futbol Takımımız Avrupa Şampiyonası elemelerinekatılan 55 ülke içinde kendi sahasında oynadığı tüm maçlarda gol yemeyen tek takımünvanına sahip olarak, göğsümüzü fazlasıyla kabarttı. Bu tarihi başarı için helal olsun çocuklar size. Her güzel övgüyü fazlasıyla hakettiniz. Şampiyona süresince Kalesinde 3 gol gören ay yıldızlılarımız  Belçika ile birlikte grup elemelerinde en az gol yiyen iki milli takımdan biri oldu.
Bu çok şey demek… Şöyle ki, hiç abartısız 2020 Avrupa Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan A Milli Futbol Takımı, savunma performansıyla tarihe geçti. H Grubu’nda kendi evinde oynadığı 5 maçta da kalesini gole kapatmayı başaranülke takımımızelemelerde boy gösteren diğer 54 takımı geride bırakarak milli onurumuz oldu.

Butarihibaşarısıyla… A Milli Futbol Takımımız Avrupa Şampiyonası elemelerinde son 20 yılda sahasında gol yemeyen 5 milli takımdan biri olma başarısını kazandı. Busüreçte İspanya eURO 2000, Fransa ve Hırvatistan eURO 2004, İtalya ise eURO 2012 elemelerinde kalesini iç sahada gole kapatan takımlar olmuştu.

Oynadığı 10 MAÇIN 8'İNDE GOL YEMEDİ...
Grupta oynadığı 10 maçta kalesini 8 kez gole kapatan alınlarından mutlulukla öptüğümüz ülke takımımız filelerinde sadece 3 gol gördüve İzlanda’dan 2, Fransa’dan ise sadece1 gol yedi. Ayyıldızlılarbu güçlü ve değerli performanslagruplardaki 55 ülke içerisinde kalesini 8 maçta golekapatan tek takım olma ünvanını da künyesine yazdırdı.

NE SÖYLESEK, BU BAŞARIYI ANLATMAYA AZ GELİR...
A Milli Futbol Takımı,yine  eURO 2020 elemeleri’nde en az gol yiyen iki ülkeden biri oldu. Ay yıldızlı ekip, savunma performansıyla 53 ülkeyi geride bırakırken, Belçika’yla aynı sayıda kalesinde üç gol gördü. Kutluyorum.
 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..