Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '11

 
Kategori
Deneme
 

Tecavüzcümüzle evlenelim!

Biliyorsunuz bir kaç gün önce Adalet Bakanlığı'nda bir toplantı yapıldı ve bu toplantıda bazı öneriler getirildi. Çok tartışılacak öneriler bunlar, insanı kanını donduran öneriler.

Efendim, öncelikle evlenme yaşı 14'e çekilmeliymiş. Oldu, çocuklarla sübyancılık oynasın erkekler. Daha geçen haftalarda Muş'taki kız çocuklarının parayla yaşlı erkeklere satıldığı haberine şaşırmış ve tepki göstermişken bir de bu çıktı şimdi.

Sonra, reşit olmayana tecavüzde şikayet koşulu olan 15 yaş sınırı 14'e indirilmeliymiş. İndirilsin tabi, işlenen suç da böylece şikayete bağlı hale gelsin ve 14 yaşındaki kız çocuğuna tecavüz suçlamasıyla yargılanan insan müsveddesi Hüseyin Üzmez de cezaevinden çıksın. Cezaevine girmesi gereken bir dolu Ergenekon zanlılarına yer açılsın değil mi?

Zaten nemize gerek bizim okumak, çalışmak, birey olmak... Erkekler yapıyorlar işte her bir şeyi. Eğitim hakkı onlara verilsin, çalışma hayatı sadece onlara ait olsun, çocuk yaşta alsınlar bizi koyunlarına, kapatsınlar eve. Rızamızla olmuyorsa tecavüz etsinler, şikayetten vazgeçirirler nasılsa, biz de evleniveririz tecavüzcümüzle olur biter. Otururuz evimizde keyfimize bakarız. (?) Niye uğraşıp duruyoruz ki ayaklarımızın üzerinde durmak için, onlar bizim yerimize duruyorlar işte. (?)

Sevgili Duygu Asena, kemiklerin sızlıyordur senin şimdi. Bu ülkede 80'li yıllarda ivme kazanan kadın hakları çalışmalarına, kadınları bilinçlendirme eylemlerine ne gerek vardı ki? Boşuna emek vermişsin, görememişsin 2000'li yıllarda böyle bir iktidarın başa gelip bütün çabaları alaşağı edeceğini.

Ve kadınların, kendileri hakkında bütün bu olup bitenlere sessiz kalacağını!

Yazıklar olsun! 

 
Toplam blog
: 314
: 1210
Kayıt tarihi
: 07.08.11
 
 

Üsküdar İstanbul doğumluyum ve halen burada yaşıyorum. Okumak, yazmak ve seyahat etmeyi çok seviyor..