Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '11

 
Kategori
Güncel
 

Tecavüzcünle evlen!

Tecavüzcünle evlen!
 

Bugün gazetelerde bir haber var. Okuyunca gözlerime inanamadım ve kanım dondu. Biz defalarca kadına şiddetten ve insanlığa karşı işlenen suçların en ayıbı olan tecavüzden bahsedip bunun insanlık suçu olduğunu ortaya sererken dün yapılan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) toplantısından bir rapor çıkmış.

Koskoca devletin koskoca hakimleri ve savcıları tecavüze uğrayan kadınların tecavüzcüsüyle evlendirilmelerini istemiş. Gerekçe de çok basit. Dava sayısı çok kabarıyor. Üstelik tecavüz edilen kadın 15 yaşından küçükse ve çocuğun ağzından kendi rızam vardı lafı çıkarsa ceza indirimi yapılsın da deniyor. Böylelikle çocuk yaşta evlendirmelerin önü de açılmış oluyor. Bir de tecavüze uğrayan kişiye Adli Tıp’tan verilen ruh sağlığı bozulmuştur raporundan vazgeçilmesi sadece vücut sağlığı raporuyla yetinilmesi istenmiş. Vücudunda bir aksaklık yoksa ruh sağlığı da ne oluyormuş boş ver gitsin.

Şiddet gören kadın için artık kamu davası açılmaması istenmiş. Bunun yerine uzlaşma komisyonları iş yapacakmış. Yani kadının şikayeti de işe yaramayacak. Kendisini döven darp suçu işleyen kocası veya sevgilisi neyse artık ceza falan almayacak da barışmaları sağlanacak. Bilmiyor muyuz sanki, o koca eve dönüp kadını yine yeniden dövecek. Bunun örnekleri defalarca görülmedi mi? Ölüme kadar giden dayak zinciri içinde o kadınlar cehennemi yaşamadılar mı?

Bence en büyük insanlık suçu olan tecavüze uğrayan kadının psikolojik yıkımına aldırmadan sırf dosya sayısı kabarıyor mahkemeler sıkışık diye tecavüzcüsü ile evlensinler önerisi hukuk devletinin yargısına yakışmıyor. Kendi vücudunun isteği dışında kullanılması yetmiyor, cinsel özgürlüğüne karşı işlenmiş bu korkunç suçu işleyeni affetmesi bekleniyor üstelik onunla evlenmesi isteniyor. Böylelikle hapiste yatan binlerce tecavüzcü, ailelerin evlen baskısı ile teker teker hapisten kurtulacaklar. Bir anlamda yaptıkları meşrulaşacak. Ayrıca göz koyduğu kadının sahibi olacak ve ödüllendirilecek.

15 yaşındaki kişi her yerde çocuktur. Çocuk yaşına bakmadan uğradığı cinsel saldırı sonucu, ağzından baskı ile “rızam vardı” lafı alınırsa ve de ona bu suçu işleyenle zorla evlendirilirse ortada ceza falan da olmayacak. Çocuk gelinlerin sayısı azaltılacağına korkarım bu maddelerle daha da çok artacaktır.

Hangi ülkede yaşıyoruz biz, bu yargıçlar hangi ülkenin hukukçuları, bu adalet duyguları nasıl gelişmiş? Biz devlete yasalara yargıya güvenemeyeceksek nasıl bir zorbalıkla yaşayacağız bundan sonra.

Hiç kimse tecavüzcüsüyle evlendirilmeye mecbur edilemez. 15 yaşın altındaki cinsel ilişkide ailelerin veya kendi rızasıyla bile olsa mağdur ”benim rızamla oldu” dese bile faili mutlaka ceza almalıdır. Bir hukuk devletinde yaşadığımızı varsayarsak huzurumuz için bu böyle olmalıdır. Biz devletimize güvenemeyecek miyiz hiç?

Şükran Demirtaş

 
Toplam blog
: 249
: 3042
Kayıt tarihi
: 19.03.11
 
 

Doğup büyüdüğüm şehirde, İstanbul'da yaşıyorum. Emekliyim. Gezmeyi, görmeyi, keşfetmeyi sevdiğim ..